in

De werkplek wordt nooit perfect

Chaos omarmen leidt tot geweldige resultaten

Heb je er ooit bij stilgestaan dat je werkplek iets zegt over wie je bent? Misschien vind je op jouw thuiskantoor allerlei leuke details, maar zijn de meubels een ratjetoe? Andersom kan natuurlijk ook. Je kocht een hippe bureaustoel, omdat iedereen trendy wil zijn. Wie goed naar zijn thuiskantoor kijkt, ziet zichzelf. 

De voordelen van thuiswerken vliegen mij tegenwoordig om de oren. En ja dat is logisch, want we zijn immers nog lang niet van corona verlost. We dealen dus met de nieuwe werk-situatie. Bepaald geen straf vind ik 😉 na krap een half jaar. Ook al wijzen arbeidspsychologen erop dat bij thuiswerken mentale uitputting op de loer ligt. Wat de mentale belasting vooral verzwaart, is het wegvallen van sociale interactie, op het werk en daarbuiten, zegt Willem van Rhenen in een artikel van het NRC. Van Rhenen is bedrijfsarts bij ArboUnie en hoogleraar bevlogenheid en productiviteit aan de Nyenrode Universiteit. Met dit schrikbeeld voor ogen besloot ik mijn thuiskantoor eens grondig onder de loep te nemen. Uiteindelijk nam ik mijn hele huis onder handen. Je doet iets goed, of je doet het niet :-). Lekker dweilen met de kraan open en meedrijven op de chaos. Ik word er vrolijk van.

Aandacht

Daar zat ik dan. Op een doordeweekse donderdagmiddag met mijn laptopje erbij een beetje te werken tussen de klusspullen in een net niet helemaal comfortabel aanvoelend huis. Okay, boven staat een bureau en daar vind je ook mijn muziekspullen en mijn yogamatje en niet te vergeten een kledingrek bomvol kleding die niet in mijn kast passen. Keuze volop om een werkplek in huis te vinden, maar iets fatsoenlijk inrichten leek mij wat overbodig. Wie had immers gedacht dat corona mij en vele anderen zolang in de greep zou hebben? En wie had mij gezegd dat mijn werkleven er de komende maanden totaal anders uit zou zien? Niemand. Maar wat geniet ik inmiddels van de vrijheid om vanuit huis te werken.

Wat wil ik nu eigenlijk?

Ik moet eerlijk toegeven dat het thuiswerken mij in het begin enorm tegenstond. Ik zat net zo lekker in mijn werk bij een superleuk boutique hotel in hartje Utrecht. Daarnaast helemaal in mijn sas als lunchdame bij een IT-bedrijf. Helaas viel het laatste werk helemaal stil. Het werk bij het hotel begint inmiddels weer op gang te komen. Ik heb daar ook weer een aantal fijne diensten gedraaid. Lang verhaal kort; inmiddels was ik ook een nieuwe baan gestart. Ja, 100% remote. Dat leek mij een goed plan. En dat is ook gebleken.

Dit was het juiste moment voor een andere baan

Eerst terug naar de basis. Op advies van mijn beste vriendin die bij Schouten en Nelissen als arbeidsmarktadviseur werkt, ben ik eens écht gaan nadenken wat ik precies wil. Wie regelmatig mijn blogs leest, zal zich nu wellicht afvragen: “Alweer” ….? Ja, voor corona werkte ik als alleskunner binnen een boutique hotel. Hoe gaaf de baan ook is; het werk was er simpelweg niet meer. Daarom schreef ik een checklist met punten op die mij zo goed bevielen. Het contact met mensen, het inplannen van de hotelsuites, het vlot trekken van de planning en natuurlijk communiceren. Zo gedacht, zo geschreven, zo gedaan en toen de baan nog. Misschien klinkt het te mooi om waar te zijn, maar nog geen dag later toen ik zeker wist dat de baan 100% remote en met communicatie mocht zijn; tja, toen ging de telefoon vanuit HR Olympia voor een topjob als callcenter agent.

Het eindstation

Ondertussen ben ik een tijdje op weg en durf te beweren dat dit maar zomaar eens het eindstation kan zijn. Op werkgebied dan hè ;-). Mijn thuiskantoor heeft nu eerst de nodige aandacht nodig. Na het lezen van het blog van Xaviera over het opleuken van je huis voor dummies, was ik om. Naast mijn ommezwaai naar een 100% remote baan koos ik ervoor om ook mijn hele huis grondig onder handen te nemen! Van een toffe werkplek met mijn favoriete ronde tafel tot en met een totale make-over van de keuken en zelfs de badkamer. Onderaan het blog deel ik dan ook met plezier mijn heerlijke thuiskantoor in plaatjes. Waarbij de keuze voor een ronde tafel slim en succesvol kan zijn. Vooral in een periode zoals die we nu doormaken waarin het huis multifunctioneel is. Ben je ook fan van deze look? Je shopt de mijne bij Jisk. Of ga lekker los op Etsy!

De puntjes op de i

Het is aan jou om te personaliseren en in te richten zoals je wilt (maar zorg ervoor dat er niets ongepasts zichtbaar is tijdens videogesprekken). Je kunt het vullen met kunst, planten, verzamelobjecten – wat je maar wilt – of het spartaans en minimaal houden. Zelf ben ik fan van de spulletjes van mijn favo winkel Zin In in Utrecht. Je koopt er alles voor rondom de eettafel, maar hé… laat ik er fijn alles voor rond de thuiswerktafel van gemaakt hebben 😉

Er is dus geen reden waarom je niet zoveel van je werkruimte zou moeten houden als van elk ander deel van je huis. Hieronder vind je daarom mijn nieuwste huis. Van keuken tot en met badkamer. Mocht je overigens net als ik dol zijn op een badkamer zelf ontwerpen? Ik kan je Terry Tegelwerken van harte aanbevelen! 

Kortom, mijn keuze is gevallen op naturellen, wit met een beetje grijs, groen en rood als contrastkleur. Over de kleur groen zullen jullie vast nog meer lezen de komende tijd, want op 28 augustus is de schilder langs geweest. WOEHOE!

 

Written by Silvia de Haan

Silvia de Haan zegt vaak nee om een lege agenda te houden. Als je de snelheid uit de dag haalt, kom je tot creativiteit. De aanleiding was de race tegen de deadlines binnen diverse performance marketingbureau's. Ze gooide het roer om en is nu styliste, event manager, housekeeper en lunchdame voor internationale bedrijven. Verder dol op muziek, Utrecht, pilates en spinning.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Hoe word je een gelukkiger mens?