in

Me-time

Geen weekje weg, maar zelfliefde

‘Me-time’ een woord dat ik zelden gebruik. Ook al staat heel Instagram er propvol mee dat je vooral eerst voor jezelf moet zorgen. Voordat je voor een ander kunt zorgen. Onlangs werd me dit weer eens heel duidelijk.

Ik had me er al weken op verheugd: een weekje weg met vriendlief. Lekker gin-tonics drinken, oké, een Nesquick doet het tegenwoordig ook erg goed, samen met lekker eten, uitslapen in een heerlijk huis op Texel met knisperend beddengoed dat we van thuis meenemen. We waren net plannen aan het maken, toen ik een appje kreeg van mijn werk. De moeder van mijn leukste collega was ernstig ziek en tja, dan roept de plicht. Kortom, ons reisje ging niet door en ik werkte me een aantal weken suf om de uren van mijn collega op te vangen.

Een seconde schoot het weekje weg nog door mijn hoofd. Maar mijn hoofd ging pas knetteren toen mijn lief een oer-Hollandse pan met hutspot had gemaakt, omdat hij de volgende dag uit eten ging met oud-collega’s. En toen kwamen de tranen, er was drukte, er was stress, gekibbel en emoties. Niet echt wat je ‘me-time’ noemt. Maar achteraf zo waardevol. Ik kwam ermee tot de kern. Waarom werkte ik zes dagen per week en nam ik niet de tijd om de broodnodige adempauze in te lassen.  Gezondheid en ook een gezonde relatie zijn immers belangrijker dan werken en nog meer werken.

Bericht van een yogi

Om de ring van mijn rechterhand zit al zolang ik aan yoga doe, een ring met het infinity-teken. Zo’n lief liggend achtje. Dit symbool herinnert mij eraan dat alles in verbinding staat met elkaar. Het geeft mij net even een schop onder de kont wanneer ik leef als een afgescheiden individu. En net op dat moment stuurt yogi Kim Cojocaru-Eshuis mij een bericht via LinkedIn. Hoezo vinden yogi’s elkaar altijd wanneer het even lastig is? Dank Kim. Je herinnert mij eraan dat alles bij ademhaling begint. Adem in, adem uit dus ….

Breathe to heal

Yoga heeft voor mij als doel om in contact te komen met dat ego-overstijgende gevoel. Het was natuurlijk reuze stom dat ik mijn geliefde en zijn gezellige avond uit was vergeten. Het was niet tof dat ik zijn pan met hutspot bozig aan zat te kijken. Zelfs niet toen hij voor zijn avond weg nog even langskwam om de hutspot lekker op te warmen en nog even bleef tot ik rustig van mijn kop Nesquick genoot. En als toetje lees ik me NU in voor de training ‘Breath to heal’ die Kim mij tipte. Juist als je liefde geeft aan en voelt bij anderen, voel je dat je liefde ademt. Dat is je kern. Liefde. Het maakt je net zo gelukkig als een knisperend bed na een avond met gin-tonics.

Liefs, Silvia

 

Written by Silvia de Haan

Silvia de Haan zegt vaak nee om een lege agenda te houden. Als je de snelheid uit de dag haalt, kom je tot creativiteit. De aanleiding was de race tegen de deadlines binnen diverse performance marketingbureau's. Ze gooide het roer om en is nu styliste, event manager, housekeeper en lunchdame voor internationale bedrijven. Verder dol op muziek, Utrecht, pilates en spinning.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Blijf in het nu

Niks te doen? ‘Bezoek’ het Mauritshuis