in

<3 dit<3 dit

Waarom #lovetwitter mijn favoriete hashtag is

Twitter verbindt. Ondanks dat het gebruik afneemt, ben ik overtuigd van de meerwaarde van het platform. Ik zal je vertellen waarom #lovetwitter mijn absolute favoriete hashtag is.

Van experiment naar echte liefde, hoe ik op Twitter begon…

Het is eind 2014. Ik kom als groentje om de hoek kijken en vervul mijn eerste fulltime functie als marketeer bij een e-commerce bedrijf. Twitter, daar doen ze nog niks mee en daar moeten we wat mee. Maar wat? Ik kies ervoor om eerst mijn eigen Twitter account, dat inmiddels al 5 jaar stof ligt te happen, te gebruiken bij wijze van experiment. Wat doen mensen op zo’n platform? En hoe kunnen we daar vanuit e-commerce op inspelen?

De eerste vreemde persoon die mij begint te volgen, verwijder ik meteen weer uit mijn volgerslijst (sorry daarvoor, wie je ook bent). Want dat is toch gek? Die mensen kennen mij helemaal niet! Van de eerste reactie van een vreemde op een van mijn tweets sta ik nog meer te kijken. Totdat ik erachter kom dat dat eigenlijk heel normaal is, in gesprek gaan met vreemden. Meningen en ervaringen delen, grappen maken, tips uitwisselen. Bovendien zijn mijn eigen vrienden helemaal niet zo actief op Twitter en dus moest ik toch op zoek naar mensen die mijn tijdlijn konden vullen met hun verhalen. Van tweeten in het luchtledige bouwde ik langzaam een mooi netwerk op van mensen die ik online eigenlijk wel heel tof vond.

Dit is waarom ik op Twitter zit

Twitter heeft me veel gebracht. Ik leerde er 3,5 jaar geleden mijn beste vriend kennen. We raakten in gesprek en zijn sindsdien niet meer uitgepraat. We zijn getuige van elkaars mijlpalen, we vieren het leven en huilen samen als het even niet zo lekker gaat.

Twitter bracht mij de uitlaatklep die ik nodig had tijdens mijn depressie. Want wat bleek? Delen met een onbekende is soms makkelijker dan delen met mensen die heel dichtbij staan. Op Twitter hoeft het niet allemaal mooier gemaakt te worden dan het is. Mijn openheid hierover hielp niet alleen mij, maar ook vele anderen.

En als laatst bracht Twitter mij een mooi netwerk en een fijne baan. Want een Twitteraar wist mij te matchen met een vacature bij OBI4wan, die ik inmiddels al ruim 3 jaar met plezier vervul. Ik doe waar ik van hou en daardoor voelt geen dag meer als werken. Het is ontzettend leuk om de mensen die je vanuit zakelijk perspectief op Twitter volgt ook regelmatig tegen te komen op events en congressen.

De keerzijde

Zitten er dan helemaal geen ‘gekkies’ op Twitter? Absoluut wel, maar het platform heeft een fijne functie waarmee je voor jezelf alles kunt blokkeren wat je niet wil zien. Dit kan op account-niveau of zelfs op woord. Of ga juist de uitdaging aan en zorg dat je niet in je eigen bubbel verdwijnt. Twitter zit vol met afwijkende meningen. En gelukkig maar, anders is het ook maar zo saai. Ik heb voor mezelf drie regels met betrekking tot Twitteren. Ik zal nooit mijn politieke mening uiten, ik reageer niet op negativiteit en ik doe vooral waar ik me zelf goed bij voel.

Dus ja, ik #lovetwitter. En als Twitter toch ooit omvalt, dan ben ik de laatste persoon die ze er met de bezemwagen vanaf moeten vegen. En dan lach ik mezelf waarschijnlijk hard uit dat ik dit ooit schreef. Maar ik heb er dan in ieder geval alles uitgehaald wat erin zit! Dus zien we elkaar dan op Twitter?

Written by Linsey

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Verlangen

Verlangen

Wie is de Mol 2019, afl 9: Het net sluit zich.