in

Wie is de Mol 2019, afl 7: De Mol wordt inhalig

De zesde aflevering sloot af zonder de bekende executie, waardoor we starten met opnieuw zes kandidaten. Zes kandidaten die elkaar meer en meer wantrouwen.

De reis gaat verder

Dag elf begint met een lange reis. De kandidaten zijn duidelijk toe aan iets nieuws en zij vertrekken naar de Caribische kust, waar, volgens Rik, onverwachte verleidingen op de loer liggen. Dat belooft een aflevering vol Molacties.

Bij aankomst wacht een stapel broodjes op de kandidaten en zij proosten met een lekkere mojito op het vervolg van het spel. Zij weten nog niet wat er gaat komen, maar de titel “Inhalen” kan wel eens onheil voorspellen. Wordt de Mol deze aflevering echt inhalig? Of moet de gemiste executie worden ingehaald?

”Getouwtrek”

Bij de eerste opdracht moet er in ieder geval worden ingehaald: een kist wordt via een touw binnengehaald. Elke kandidaat zit vast een een touw, met ongeveer een meter bewegingsruimte. Op het terrein staan verspreid negen kisten aan lange touwen, die dus binnengehaald moeten worden. Elke kist staat voor een bedrag en het doel is om aan twee kanten, elk €750,- te krijgen. Lukt dat binnen 25 minuten? Dan is er €1.500,- verdiend voor de pot.

Foto: Avrotros.

Zo traag als Sarah rekent, zo snel is Rick Paul. Maar aan de rand van het speelveld is zijn positie allesbehalve gunstig, waardoor hij keer op keer blijft roepen hoe de kisten verdeeld moeten worden. Het lijkt erop dat er meer gepraat wordt, dan dat er aan de touwen getrokken wordt. Een “vergadercultuur”, zoals de kandidaten het zelf noemen. Gelukkig lukt het dankzij de strenge Rick Paul wel om op tijd de kisten te verdelen. De pot is weer wat rijker.

Dilemma’s

Rik waarschuwt alvast: later deze dag zullen de kandidaten voor lastige dilemma’s komen te staan. Maar doordat het spel met steeds minder kandidaten verder gaat, zijn er nu al lastige dilemma’s op het gebied van de bondjes. Sarah wordt uit het bondje met Rick Paul en Niels gegooid, terwijl de mannen hun band juist versterken.

In opdracht twee mogen alle bondjes overboord, want dit is de 1-op-1 opdracht. De opdracht heet “Roulette” en heeft wat weg van een Russische roulette. Er zijn negen bakjes met in elke bakje een envelop of een geldbedrag voor de pot. De kandidaten mogen de bakjes één voor één bekijken. Teruglopen is geen optie en er mag maar één bakje geleegd worden.

Risico’s nemen

Het aantal enveloppen wordt bepaald door de kandidaat zelf, maar er is slechts één envelop met goed nieuws. Kies je voor een envelop met 1 joker, dan gaat er een extra envelop met slecht nieuws in het spel. Kies je voor een envelop met twee jokers, of met de mogelijkheid om de testtijd na een seconde stil te zetten, zodat je altijd de snelste bent, dan komen er twee extra enveloppen in het spel. Bij drie jokers, komen er drie enveloppen bij. De extra enveloppen bevatten minder goed nieuws: nul euro, min vijfhonderd euro, min duizend euro of, de ergste, twee rode schermen. Als deze laatste envelop gepakt wordt, worden er bij de executie twee kandidaten geëlimineerd. Vind je het te spannend om een envelop te kiezen, met de bijbehorende risico’s? Dan kun je ook een bakje met geld legen.

Niels zet alles op alles en gaat voor drie jokers. Rick Paul kiest voor iets minder risico en gaat voor twee jokers. Jamie kiest eveneens voor twee jokers, wat hem een risico van twee extra enveloppen oplevert. Merel gaat voor twee jokers, Sarah kiest de optie met een joker en Sinan neemt volop risico met drie jokers. Geen van de kandidaten gaat in deze opdracht voor het geld, een duidelijk teken dat de kandidaten steeds meer ieder voor zich spelen.

Wie is de Mol kent geen genade

Niels pakt als eerste een envelop uit een bakje en heeft drie jokers te pakken. Rick Paul staat met lege handen: nul euro. De keuze van Sinan kost de pot duizend euro, terwijl Jamie met twee jokers deze opdracht verlaat. Merel is de boosdoener van deze aflevering: zij zorgt ervoor dat er niet één, maar twee kandidaten deze week het spel moeten verlaten. Als klap op de vuurpijl trekt Sarah nog eens duizend euro uit de pot. De groep blikt verslagen terug op deze pijnlijke opdracht.

Nieuwe dag, nieuwe kansen

De dertiende dag brengt de kandidaten naar een bananenplantage, waar ze bananen moeten vervoeren. Er zijn vier stations, elk met een eigen kleur. Daar liggen trossen bananen met een lint in eveneens vier kleuren. De trossen moeten naar het station met dezelfde kleur gebracht worden. De kandidaten hebben hiervoor drie kwartier de tijd en er is €1.500,- te verdienen.

Ze verdelen de stations onderling: Merel, Sinan, Sarah en Rick Paul krijgen een eigen station om te monitoren, terwijl Niels en Jamie de bananen aan haken hijsen en naar de stations transporteren. Merel besluit niet te wachten, maar alvast te beginnen met het ophangen van trossen aan het railsysteem waarmee de bananen vervoerd moeten worden. Dat scheelt Niels en Jamie straks weer werken. Rick Paul vindt het iets te warm om te tillen en hijsen en kiest ervoor om in een tropisch traag tempo de bananen te sorteren op kleur.

Foto: Avrotros.

Zucht, steun, warm

Intussen gaan Niels en Jamie in een lekker tempo aan de slag, ze hebben zelfs de wissels al door. Het is onhandig dat de bananentrossen afbreken, waardoor er een flink stuk gesjouwd moet worden. En het is al zo warm. Sarah houdt zich intussen vooral bezig met het zoeken van de verstopte zwarte vrijstelling en draagt weinig bij aan het verdienen van geld. Merel heeft het ook erg druk met toekijken. Ondanks het gesteun van Rick Paul en de passiviteit van de diverse kandidaten, zijn er zeven van de twaalf oranje trossen binnen gebracht. En laten de oranje trossen bananen nu net de trossen zijn met kokers geld erin. De kandidaten mogen zelf de binnengebrachte trossen doorzoeken en vinden €1.000,-.

Test en dubbele executie

Maar dan komt het moment van de dubbele executie. De zenuwen gieren door de groep. Niels betrekt Rick Paul in zijn plannen: hij wil met z’n tweeën het “blok MJ”, het bondje van Merel en Jamie, verslaan. Hij bezegelt het bondje door Rick Paul een van zijn verdiende jokers te geven. Noem het tunnelvisie, maar ik denk maar zo: de Mol heeft toch geen jokers nodig, dan kan hij er net zo goed eentje weggeven.

Niels had inderdaad geen joker nodig. Het eerste rode scherm verschijnt voor Jamie, ondanks zijn twee jokers. Nadat de groep afscheid heeft genomen van Jamie is het tijd voor de tweede executie van de aflevering. Rick Paul is de pineut en moet ook naar huis. Ik voel me steeds sterker in mijn verdenking en ik zet vol in op Niels. Zit jij al in een tunnelvisie?

Foto: Avrotros.

Uitgelichte afbeelding: foto door Avrotros.

Written by Marieke

Ik ben een enthousiaste blog- en tekstschrijfster en in het dagelijks leven beantwoord ik de Social Media contacten van een groot bedrijf. In mijn vrije tijd speel ik trompet, doe ik aan krav maga, lees ik veel en hou ik van gezelligheid.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Wie is de Mol 2019, afl 6: Niets is wat het lijkt

Wie is de Mol 2019, afl 8: Mollen met jokers?