in

Nee! Ik wil geen nieuw energiecontract

Ik word er niet goed van. Ik erger me rot en ben boos. En het ergste is nog dat ik niet van ze af kom. Opdringerige telefoontjes van louche marketingbedrijfjes die je een energiecontract willen aansmeren.

Het is al wekenlang iedere avond raak. En elke keer weer zijn het dezelfde duistere bedrijfjes die me iets willen verkopen waar ik geen zin in heb. Ondanks het feit dat mijn mobiele nummer geregistreerd staat bij het Bel-me-niet Register. Juist om dit soort ergerlijke telefoontjes te voorkomen.

Pitbulls

Maar er is een nieuwe bijtgrage pitbull op de telefonische verkoopmarkt actief. Hoe ze heten? Geen idee, want ze bellen vanaf wisselende locaties, met een wisselend telefoonnummer en de naam van het bedrijf is bijna nooit te verstaan in het gladde welkomst-riedeltje dat ze afsteken als je per ongeluk toch hebt opgenomen.

‘Een hele goedenavond mevrouw’, klinkt het joviaal aan de andere kant van de lijn. Ik krijg meteen kippenvel. Niet van ontroering, maar van ergernis. Op de achtergrond hoor ik al dat er meerdere telefoonlijnen openstaan op het moment dat ik opneem. Ik weet eigenlijk al genoeg. Meestal hang ik gelijk weer op, want ik weet al wat er komen gaat.

‘Spreek ik met tekstbureau Noortje de Kok?’

Zie je wel, het is weer zo’n snotneus die voor een vergoeding vanaf een niet te lokaliseren privé- adres in de avonduren zzp’ers lastig valt over hun energiecontract.

Irritant

Dit nummer heeft me van de week al drie keer eerder gebeld. Ik heb het drie keer genegeerd en ook weggedrukt, want het nummer had ik allang gegoogeld. ‘Dit nummer staat bij ons bekend als irritant’, verscheen al gauw op mijn scherm. Met een heleboel reacties eronder van boze mensen die door dit nummer gebeld zijn en een overzicht van gerelateerde en minstens zo irritante telefoonnummers die deze bende telemarketeers gebruikt.

Bel-me-niet

Omdat ze zo volhardend zijn en geen ‘nee’ accepteren, voelde ik me min of meer gedwongen om deze keer toch op te nemen om nog maar weer eens duidelijk te maken dat ik geen interesse heb en dat ze me van de bellijst moeten schrappen. Tegen deze pitbulls helpt een registratie in het Bel-me-niet Register niet. Zij hebben hun telefoonnummers namelijk via de site van de Kamer van Koophandel verkregen. Daar zijn inmiddels de telefoongegevens van zzp’ers niet meer openbaar, maar het leed is al geleden.

Energiecontract

‘We bellen over uw energiecontract’, ratelt de kerel verder.

‘Het energiecontract staat helemaal niet op mijn naam’, antwoord ik. Die staat op naam van mijn man en die heeft een andere achternaam. Maar mijn verhaal gaat verloren in het verkooppraatje dat de man inmiddels is gaan afsteken.

Allergisch voor verkooppraatjes

Een tijdje terug was ik er bijna in getrapt toen mij ook telefonisch een ‘geheel vrijblijvende aanbieding’ werd gedaan. Ik ontving een mail met een vijf pagina’s lange ‘aanbieding’ die ik per omgaande telefonisch moest doorlopen en aan het einde gelijk moest ondertekenen. Pardon? Hoezo ondertekenen? Ik heb de boel nog net op tijd kunnen afkappen, maar mijn allergie voor telemarketeers is er alleen maar groter door geworden.

‘Nee!’ zeg ik vastberaden, ‘ik ben niet geïnteresseerd in een verkooppraatje of een aanbieding over energiecontracten. Ik beëindig hierbij…’

‘Maar dit is helemaal geen verkooppraatje’, onderbreekt het mannetje mij.

Ik raak geïrriteerd en herhaal: ‘Ik heb geen interesse, ik verbreek dit gesprek!’ en hang vervolgens op.

Vijf seconden later belt de etterbak terug.

Ik weiger op te nemen en druk het nummer weg. Terwijl ik nog bezig ben om het nummer in mijn telefoon te blokkeren, zie ik dat ik een voicemail heb gekregen.

Nou wordt-ie fraai, denk ik en beluister het ingesproken bericht. Het gepikeerde verkoopmannetje spuit zijn gal op mijn voicemail:  ‘U kunt dan wel ophangen, maar ik bel helemaal niet voor een verkooppraatje. Maar ja, nu heeft u dikke pech! …tuut, tuut, tuut

Wraak

In mijn telefoon heb ik inmiddels een flinke lijst geblokkeerde nummers. Maar de telefoonterreur is nog niet voorbij. Op slinkse wijze bellen ze steeds vanaf een ander nummer. Maar ik ben ook vasthoudend. Zolang zij mij lastig vallen, doe ik ook vervelend. Dus: word je gebeld door bijvoorbeeld één van de volgende nummers: (030) 208 0745, (023) 205 0779, (010) 200 1203 of (070) 306 5955? Neem vooral niet op! En laat je reactie achter op sites als Wie heeft gebeld.

Written by Noortje de Kok

Tekstschrijver, blogger en redacteur. Maar vooral ook liefhebber van taal, tekst en literatuur. Onder het motto "ter lering ende vermaak" deel ik in mijn blogs graag mijn verwondering, vermaak of ergernis over verschillende onderwerpen met je.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

kerstmarkt bourtange

De kerstmarkt in Bourtange is een must-go!

De kat in de zak