in

Vraag het een chick: is het vriendschap of meer?

Hoe weet ik of de gevoelens wederzijds zijn?

Soms heeft een mannenkwestie een vrouweninzicht nodig, dat weet iedereen. Bij Nibblr hebben we een team van vrouwen dat jouw kwesties bekijkt, overweegt en voorziet van de nodige vrouwelijke touch.

Deze kwestie komt van Jerry

“Mijn collega en ik kennen elkaar al vier jaar en het laatste jaar toonde ze hele andere signalen waar ik geen vat op kreeg. Ze vertelde me dingen in vertrouwen, zocht me vaak op, ook in de avonden en weekenden. Dit duurde 3 maanden en opeens stelde ze de vraag: “We zijn toch gewoon collega’s en een beetje vrienden?” Nadat ik (een beetje teleurgesteld) antwoordde dat dat zo was leek ze pissed en gedroeg ze zich afstandelijk. Het contact is inmiddels weer opgepakt en ze wil graag afspreken om met me te eten. Ze zegt dat ik anders ben dan andere mannen en stuurt wel eens ‘een fijn weekend lieve man’. Ik ben nu heel erg in de war, omdat ik weet hoe het voelt om een vriendschap met een vrouw te hebben. Wat moet ik nu doen?”

En dit vindt onze expert:

Hoi Jerry,

Wat een ingewikkelde situatie zeg, het lijkt wel een kat-en-muisspel! Oké, flauwe grap. Het grappige van liefde is, zodra er gevoelens om de hoek komen kijken, worden de simpelste dingen heel ingewikkeld. Een beetje alsof je vanuit Utrecht naar Amsterdam rijdt via Sittard. Maar als je er dan eindelijk bent, dan weet je dat het de reis meer dan waard was! Maar hoe weet je nu of je de juiste route te pakken hebt of eerder een doodlopende weg? Daar kom ik zo op!

Eerst wil ik namelijk het puntje communicatie even kort aanstippen. Niet geheel onbelangrijk, maar vaak ontzettend onderschat in het hele date-gebeuren. Hoe vaak loopt een prille relatie niet stuk, omdat er miscommunicaties ontstaan. Komt er geen date na wekenlang chatten, omdat het enigszins doodbloedt. Of loopt het op niks uit, omdat beiden er met andere verwachtingen instapten. Communicatie is essentieel! Maak duidelijk wat je wil, wat je niet leuk vindt (of juist wel), hoe je de toekomst voor je ziet, etc.

En dat is precies waar het bij jou en je collega aan schort. Jullie zijn begonnen vanuit andere intenties en staan nu samen op de waterkant elkaar aan te kijken wie er als eerste inspringt. Je wil geen nat pak (blauwtje) oplopen, dus blijft het bij om elkaar heen dansen. Ik zeg bewust dansen, want volgens mij is er hier wel degelijk sprake van een ouderwetse liefdesdans! Vooral gezien het feit dat ze zelf een balletje opgooit of jullie gewoon vrienden zijn en vervolgens boos wordt als jij dat bevestigt.

Dat vraagt dus om nader onderzoek! Best wel eng natuurlijk, omdat jullie naast collega’s ook vriendschappelijk met elkaar omgaan. Dat moet je dus luchtig en met humor brengen. Maar hoe open je nu een gesprek op dat onderwerp (bij voorkeur face to face)?

Een paar tips

  • De plagerige ‘Ben je nu met me aan het flirten?’: perfect om het onderwerp te veranderen naar jullie dans. In deze Vraag het een chick schreef ik er al eens over.
  • De aanname: ga door op het feit dat ze jou anders ziet dan andere mannen, want jij bent immers speciaal! Bijvoorbeeld wanneer jullie afspreken en ze uit eten wil zeg je “Oh, ik dacht eigenlijk dat je mij wel even in de watten ging leggen door lekker voor me te koken!” Naast dat je hiermee kunt polsen of zij inderdaad die moeite voor je wil doen, biedt dit onderwerp allerlei mogelijkheden op flirtgebied. En zo’n avondje gezellig samen koken, met wellicht een kleine alcoholische versnapering, is een vruchtbare basis voor een diepgaand en intiem gesprek!
  • De stelling: het is heel interessant om te zien hoe ze reageert op een stelling die begint met “Als wij nou een koppel waren geweest he…’. Deze stelling kun je zelf aanvullen, met bijvoorbeeld iets dat voor jou belangrijk is in het leven of een relatie. En wil je nog die spreekwoordelijke kers op de taart? Zeg dan wat je zo mooi vindt aan haar persoonlijkheid of doen en laten. Ik weet zeker dat ze smelt!
  • De jaloerse man: ze vertelt jou over andere mannen en je weet gauw genoeg of ze dat doet om jou jaloers te maken. Vraag haar eens hoe het gaat met die ene man, wat ie doet voor werk en of ze hem erg leuk vindt. Het maakt niet echt uit wat je vraagt, maar vraag vooral veel en vraag door. Wanneer ze het doet om jaloezie op te wekken, wat dus lukt, zal zij hoogstwaarschijnlijk flirterig reageren.
  • Het compliment: elke vrouw houdt van een compliment, zeg eens tegen haar dat ze er mooi uitziet in die ene jurk of dat je het zo knap vindt dat ze een bepaald doel behaald heeft. Zeg vervolgens dat je dat wel sexy vindt en kijk hoe ze reageert.
  • Het flirten: voor het geval je het nog niet uit bovenstaande tips had gehaald, flirt met haar! Raak haar aan, leg net even iets te lang je hand op haar knie, kijk haar aan, lach veel, bloos (of doe alsof) als ze iets liefs tegen je zegt of haal een haartje uit haar gezicht. Kijk of ze een beetje meegaat in het flirten, of dat ze afstand blijft houden. Haar reactie op zo’n moment zegt veel!

Een hele waslijst, maar ik hoop dat je er wat aan hebt. Ik sluit graag af met tegen je te zeggen dat, ongeacht of het wat wordt of niet, ik het hartstikke stoer vind dat je dit doet!

Heel veel succes Jerry, ik ga mega hard voor je duimen! Hou je ons op de hoogte?

Liefs,
Irene

Jouw kwestie of vraag

Heb jij ook een vraag of kwestie? Leg het aan ons voor. Wat het ook is, wij denken mee!

Written by Irene

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

happy-honderd

Hoe word je een happy honderdjarige: handige tips.

fjorden-paarden-natuurgebied

Paarden voor echte dummies