in

Kamperen op een gezinscamping: ga ik dat overleven?

Kamperen op een gezinscamping. Veel mensen vinden het heerlijk, maar ik moet er niet aan denken. Toch ontkom ik er deze zomer niet aan. Gaat dit goed komen?

Reisbehoefte verandert als je moeder wordt

Ik ben ontzettend reislustig. Meer dan dertig landen heb ik bezocht en het merendeel daarvan was buiten Europa. Voor mij is er niets mooiers dan met een backpack op mijn rug de wereld over te trekken. Een luxepaard ben ik nooit geweest. Een paar dagen zonder stromend water in Mongolië of niet al te frisse hostels in Jordanië waren nooit een probleem. Natuurlijk veranderde er veel toen ik moeder werd. Het is anders als je niet als stel, maar als gezin met een klein kind op pad gaat. De hotels werden wat luxer omdat je een kind niet op een smerige vloer rond wil laten kruipen. En iets meer ruimte om te spelen was ook prettig. Ook was het leuk als er meer kinderen in de buurt waren. Zo vonden we ons de afgelopen zomers vooral in Griekenland en Frankrijk, in degelijke familiehotels en vakantieparken. Dat beviel prima.

Kamperen op een gezinscamping

Totdat zoonlief afgelopen winter met zijn vier jaar oud aangaf dat hij ontzettend graag een keer wilde kamperen. Ik antwoordde dat dat niets voor ons was, maar toen ik zijn teleurgestelde gezicht zag, had ik meteen spijt. Toch hield ik dapper vol. Het beeld van mensen die met wc-rollen onder hun arm naar een toiletgebouw sjokten, sterkte me. En het idee van compleet gebrek aan privacy in een tent omringd door andere Nederlandse gezinnen die vooral gezelligheid zoeken. Maar zoonlief gaf niet op. Ik in eerste instantie ook niet, totdat ik wat las over ‘glamping’. Zou dat een compromis kunnen zijn?

Glamping in Italië

Glamping staat voor ‘glamorous camping’ en dat is dus een stuk luxer dan de gebruikelijke camping. Na wat zoeken op internet vond ik een mooie camping in Toscane. Je kunt daar prachtige safaritenten huren. Deze tenten staan op een grote houten vlonder en in de afgescheiden ruimtes staan normale meubels zoals bedden, een bank en een fatsoenlijke tafel met stoelen. Er is ook een vaste keuken met koelkast. En het allermooiste: je hebt ook een eigen badkamer met een douche en toilet. Zoonlief is dolgelukkig en ook mijn man heeft er ontzettend veel zin in. Ik vind het vooral erg spannend. Ik ben nog nooit in Toscane geweest en ik heb al een reisgids vol post-its geplakt omdat ik er erg veel wil zien. Als dat glamping niet mijn dingetje is, ga ik in ieder geval naar Florence, Pisa en Siena. En veel Chianti-wijn drinken.

Written by Liselore Verschuren

SEO copywriter, tekstschrijver en blogger. Dol op reizen, lezen, eten en hoge hakken. Getrouwd en moeder van een geadopteerde zoon uit China.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Geheugenstoornis?

Met welk boek thrill jij deze zomer van je strandlaken?