in

Zo’n gevoel dat je met niemand kan delen

Ik heb al dagen een rotgevoel. Zo’n knagend gevoel in m’n buik dat dan zo langzaam omhoog trekt naar boven. Ik kan het met niemand delen, tenminste dat vind ik dan.

En dus gooi ik het maar jullie kant op. In de hoop dat ik het daarna kwijt ben. Of dat het in ieder geval wat minder is. Er is niks ernstigs gebeurd en het is niet uit met mijn relatie. Eigenlijk gaat het nergens over. Maar dan ook echt helemaal nergens. Of toch wel?

Sensates forever

Herinneren jullie je nog dat ik een review schreef over Sense8? En dat het advies was dat je vooral moet blijven kijken omdat het begin wat traag op gang komt. Seizoen twee is inmiddels uit en ik kan je zeggen: het wordt alleen maar gaver. Dus als je nog niet gekeken hebt, wacht dan echt niet langer.

Uiteindelijk draait het maar om één ding

Maar weet wel dit: na seizoen twee komt er niks meer. Het is over en uit. Finito. Einde verhaal. En dat terwijl het verhaal juist nu pas begint. Het was ook niet de bedoeling van de producenten dat het stopte. Maar Netflix heeft de stekker eruit getrokken. Er zijn petities rondgegaan op internet en Twitter hashtags aangemaakt met #wileyforever, #bringbacksense8, #renewsense8. Een van de acteurs hield een mooi betoog waarin hij zich richt naar zijn Sense8 Family en de kijkers bedankt voor de ‘love and support and fight you’ve put up’ maar dat er toch echt maar één reden is voor het online mediabedrijf om de serie te annuleren: viewership. Dat het echt over is, ook al is er geen happy ending. En ook al heeft het publiek laten horen dat ze het er niet mee eens is. Juist dát lawaai heeft de serie volgens hem tot een goed einde gebracht. De acteurs hebben de hele wereld rondgereisd om de serie zo magisch te maken als hij is geworden. Een andere acteur legde uit dat ze geen normale werkrelatie met elkaar hebben opgebouwd, maar ze noemde het ‘eerder een soort familie’.

Het komt echt binnen

En dat is precies wat het is. Dat is precies wat ervan uitgaat. Wat je voelt als je aan het kijken bent. Wat je herkent. Wat bij je binnenkomt. En waar je meer van wilt hebben, zien en voelen. Heb ik dan niets beters te doen dan gaan zitten sippen over een Netflix serie waar geen vervolg op komt? Ja natuurlijk wel. Ik moet nota bene mijn onderneming draaiende zien te houden. En ik heb helemaal geen tijd om het internet af te struinen naar een sprankje hoop dat er ergens in de verte toch nog íets mogelijk is. Ik ben zelfs nog harder gaan werken om er maar niet aan te hoeven denken en als ik mezelf zo hoor praten lijkt het werkelijk alsof ik een sick Netflix addict ben. Wat heus wel meevalt hoor.

Waarom juist nu?

Het heeft te maken met de tijdgeest van nu en de variëteit aan thema’s die de serie uitdraagt zoals popcultureuncovered het zo mooi verwoordt: verbinding (van culturele verschillen), diversiteit, discriminatie, progressieve idealen en veel open mindedness. De serie kreeg veel steun van de LGBTQ+ gemeenschap. Sense8 had als eerste een transgender in een van de hoofdrollen die in werkelijkheid een transgender is. Eigenlijk stopt de serie op een heel slecht moment als je het afzet tegen de opkomst van nationalisme, onverdraagzaamheid, haatmisdrijven en sociale bewegingen die het tegenovergestelde van openheid zijn. Om nog maar te zwijgen van de meest bizarre cliffhanger ooit waar Netflix je mee laat zitten. Van zo’n einde kun je in je stoutste fantasieën nog geen chocola maken. Schaf dus voordat je gaat kijken een goede Tony Chocolonely aan, dan heb je in ieder geval iets om je verdriet mee weg te eten.

Written by Monique Speelman

Liefhebber van: schrijven, redigeren, online, do-in yoga, gezond eten, series, films en cryptogrammen. En had ik schrijven al gezegd? :)

Comments

Leave a Reply
  1. Ooooo zo erg als er geen nieuwe afleveringen van je favoriete Netflix serie meer zijn! Ik ben ook een ontzettende Netflix addict. Ik heb gewoon de laatste aflevering van Designated Survivor nog steeds niet gezien, omdat het daarna op is. Ik weet niet of er nog een seizoen komt of niet, maar ik heb in ieder geval die ene aflevering nog. Daar kan geen Tony Chocolonely tegenop! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Met welk boek thrill jij deze zomer van je strandlaken?

coach, Utrecht, Meriam Verhoef, Uit je hoofd, in je lijf, signalen van je lijf, stress

Voorkomen is beter dan genezen. Voel de signalen van je lijf.