in

6 hippe culinaire hotspots in Rotterdam

Ik ben onlangs een paar dagen in Rotterdam geweest en heb daar een paar leuke restaurants ontdekt waar ze lekker eten maken en een gezellige en hippe sfeer hebben gecreëerd. Ik deel ze graag met jullie!

All-day-breakfast bij Lilith

Bij Lilith kun je de hele dag van een lekker ontbijt genieten. All-day-breakfast is een nieuwe trend en Lilith heeft het in Rotterdam geïntroduceerd. Er zijn twee vestigingen, Lilith op de Kaap (Deliplein) en Lilith aan de Mauritsstraat. Ik heb de eerste bezocht aangezien deze dichtbij het hotel in Katendrecht was en ik trek had in een lekker en gezond ontbijt. Lilith ademt een relaxte, frisse sfeer uit en serveert de lekkerste gezonde gerechten zoals ‘fluffy’ pancakes, vegan smoothies maar je kunt er ook terecht voor een kop gemberthee of een straffe bak espresso. Krantje erbij en genieten maar.

Patatje bij de Frietboutique

Het begon allemaal met ijsjes, maar de eigenaren besloten er overheerlijke patatjes aan toe te voegen en die formule bleek een succes. De Frietboutique bevindt zich in de Witte de Withstraat, een trendy straat boordevol leuke eettentjes en terrasjes. Je kunt hier niet alleen voor lekkere verse patat en ijsjes terecht. Er zijn ook milkshakes, klassieke garnalenkroketten en snacks gemaakt van lokale producten zoals kaaskroketten en de MRIJ-kroket. Lekker buiten opeten is het fijnst, maar pas op de duiven in de bomen…

Seizoensproducten en spelletjes bij Rauwdouwer

Restaurant Rauwdouwer valt meteen op. Het bevindt zich in het oude reclasseringskantoor en wanneer je het gebouw binnenloopt denk je meteen: “Huh?” Rechts is een fitnessschool te vinden, voor je zijn liften die leiden naar de appartementen en links loop je zo een restaurant binnen. Rauwdouwer. Meteen zit je in een vintage flashback naar de jaren ’70 vanwege de typische hangplanten, het oranje en bruine servies, het meubilair en de plantenbakken (alles is te koop). De eigenaar is een opgewekte, vriendelijke man die je lekker eten voorschotelt, gemaakt van seizoensproducten. Zo kun je er terecht voor yoghurt met granola, gumbo met kippendij of de overheerlijke lemon meringue pie.

Eten wat de pot schaft bij Restaurant Frits!

Bij Frits kun je niet kiezen. Er is namelijk geen menukaart. Je krijgt voor 40 euro een 8-gangen verrassingsmenu eventueel aangevuld met een wijnarrangement. Aangezien ik wel van verrassingen houd, was Restaurant Frits! een uitstekende keuze. Het restaurant is te vinden in Delfshaven, een karakteristieke buurt buiten het centrum. Wat Frits kookt, komt uit het seizoen en is verrassend heerlijk van smaak. Alle 8 gangen heb ik met mijn vriend, onder het genot van biertjes en wijntjes, lekker buiten op het piepkleine, supergezellige terrasje opgepeuzeld. Frits! is met recht een verborgen parel.

Eerlijke producten in trendy designhotel Stroom

Urban, design, retro, dat is Stroom. Stroom is te vinden op de Lloydkade in Rotterdam in een voormalige energiefabriek, waar het industriële karakter behouden is gebleven. Je kunt er nu ontbijten, lunchen, dineren en overnachten, maar ook trouwen, relaxen, hangen en lezen. Het interieur is superhip en lekker retro met veel mooie planten en oude machines die nu dienst doen als tafel of decoratie. Ook is er een bakkerij en kleine biologische supermarkt gevestigd waar je onder andere heerlijke broden, jam, kokoskoeken en fruit kunt kopen. Allemaal bereid met lokale ingrediënten. Aangezien ik hier heb overnacht, mocht ik ook van het lekker ontbijt genieten. Stroom is gezellig, trendy en helemaal van deze tijd. Daarnaast herbergt het übercoole, unieke hotelkamers. Ik kom hier graag weer terug.

Op chique in HMB Restaurant

HMB staat voor humming bird, oftewel kolibrie, en is gehuisvest in het grootste gebouw (en wat mij betreft één van de mooiste gebouwen) van Nederland, De Rotterdam. Ik kon zo vanuit mijn hotel dit restaurant in lopen, dat momenteel een culinaire hotspot is in De Kop van Zuid. Je kunt in dit restaurant, dat opgenomen is in Guide Michelin 2017 en Restaurantgids Lekker 2017, genieten van een lunch of diner, maar houd wel rekening met de prijzen. Het interieur is bijzonder, met behang vol met kolibries, een open keuken en schitterend uitzicht op de Erasmusbrug.

Written by Claudia Rahanmetan

Ik ben ondernemend, onderzoekend en creatief, mijn Jung-type is dan ook ENTP. Mijn grootste passie is schrijven. Ik werk als techredacteur voor Androidworld en blog voor Everybody Healthy en 42bis.

Comments

Leave a Reply
  1. Wat een heerlijke blog Claudia, en zoveel prachtige foto’s. Die frietboutique zie ik wel zitten. Binnenkort weer een dagje Rotterdam dus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Een afzakkertje

Wel/geen genen