in

Sinterklaasjournaal

We zitten er weer middenin. Dagelijks om 18.00 uur (of later op de laptop via de website) brengt Diewertje Blok ons op de hoogte van alles wat er dreigt mis te gaan op de stoomboot, bij de intocht, in het pietenhuis en met pakjesavond. Ik geniet van de spanning, van de volwassen grappen die erin verwerkt zijn, van het blik BN’ers dat ze ieder jaar opentrekken om een fantastisch verhaal te vertellen.

In al mijn enthousiasme zou ik bijna vergeten dat het eigenlijk een kinderfeest is. Vinden mijn kinderen van 5 en 7 het wel net zo gaaf als ik? Het sleutels-van-het pietenhuis-vallen-in-het pepernotendeeg-incident van twee jaar geleden staat in ons geheugen gegrift. Mijn zoon – gevoelig type – staarde met grote ogen naar het beeldscherm. Ik sloeg mijn hand voor mijn mond om het drama te vergroten. Dat bleek niet nodig. Mijn zoon barstte in huilen uit. Wat erg! De sleutels zijn in het pepernotendeeg gevallen, alle pieten zijn overstuur, dit komt nóóit meer goed.

Het blijft een lastige kwestie. Sinterklaas is een kinderfeest, ik wil dat ze het optimaal beleven en zet daarom iedere avond braaf het sinterklaasjournaal aan. Maar genieten kinderen er echt van? Of zorgt het vooral voor een hoop (onnodige) spanning? Stiekem ben ik ieder jaar ook weer blij als het 6 december is. Hebben jullie misschien nog briljante stressverlagende tips?

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Burn-out of overspannenheid: kun je het als werkgever voorkomen?

communicatietips

5 communicatietips voor je werk én relaties