in , ,

Wat bezielt jou?

Wat was jouw reden om voor jezelf te beginnen? Wat was jouw bezieling? Weet je dat nog? Is het lang geleden en weggezakt? Of is het iets waar je iedere dag aan herinnerd wordt?

Net zo blij als met vrijwilligerswerk

Voor mij was de trigger om voor mezelf te beginnen, dat ik iets wilde gaan doen waar ik net zo bezield van werd als van het vrijwilligerswerk dat ik deed. Ik ben 10 jaar geleden een stichting begonnen, waarmee we ieder jaar in Bosnië huizen bouwen voor de kansarmen die daar in schamele hutjes wonen. Als ik iets voor die stichting voor elkaar had gekregen; een vrachtwagen om spullen gratis mee te vervoeren, een extra grote donatie, weer een handige vrijwilliger er bij, was ik zo ontzettend blij, dat ik een dansje maakte door het huis.

Dat deed ik voor mijn ‘gewone’ werk niet. Waarom niet?

Afpellen en loslaten

Ik miste in mijn gewone werk de bezieling bij mezelf (en ook bij collega’s, maar daar kon ik niet zoveel aan veranderen). Toch waren er aspecten in mijn werk waar ik wél gelukkig van werd. Al afpellend en optellend kwam ik tot de ontdekking, dat de omgang met mensen in mijn werk me een warm gevoel gaf. Vooral als we samen iets bereikten.

In mijn vrijwilligerswerk kon ik echt iets voor anderen betekenen. Ik kon ze uitzicht op een beter leven geven.  Deze zelfreflectieve zoektocht heeft er voor gezorgd dat ik me ben gaan omscholen tot coach en trainer. Na diverse opleidingen zoals Mindfulness, professioneel coach, NLP practitioner en Master practitioner te hebben gevolgd, heb ik de sprong gewaagd en ben ik voor mezelf begonnen als lifecoach en trainer.

Bezield aan het werk

De energie die dat geeft, dat ik eindelijk (bijna 50!) ben gaan doen waar ik echt gelukkig van word. En wat nog mooier is, is dat ik er anderen mee vooruit kan helpen.

En natuurlijk zitten er aspecten aan ondernemerschap die niet leuk zijn. Administratie, factureren, achter geld aan, nieuwe klanten werven, netwerkbijeenkomsten bezoeken, onzekerheid. Maar omdat ik in iedere vezel voel waar ik het voor doe, is het eigenlijk nooit een ding voor me.

Ik heb mijn missie helder: mensen stimuleren de kwaliteit van hun leven te verrijken, vanuit de overtuiging dat alle mensen het verdienen om vrijheid te ervaren.

Zolang ik vanuit deze bezieling kan werken en merk dat ik daarmee anderen vooruit help, ben ik gelukkig met de keuze die ik heb gemaakt om voor mezelf te beginnen. Een prachtige bijkomstigheid is ook nog dat ik me iedere dag ontwikkel. Er gaat geen week voorbij waarin ik niet iets heb gedaan wat ik nog nooit eerder had gedaan. Ik stap daarvoor regelmatig uit mijn comfortzone, en ook dat went.

Dus naast bezieling, passie en voldoening  mag inmiddels ook het woord trots toegevoegd worden aan het rijtje woorden die bij mijn stap om voor mezelf te beginnen, passen.

Ik ben zo benieuwd naar jouw beweegredenen om voor jezelf te beginnen. Laat je het weten?

Written by Meriam Verhoef

Ik ben Meriam Verhoef en ik ben coach en trainer.

Ik werk met mensen die het gevoel hebben vast te zitten in een bepaald aspect van hun leven. Ze ervaren geen plezier meer in hun werk, of twijfelen aan de relatie waar ze in zitten. Of ze lopen steeds tegen dezelfde dingen aan en willen daar wat aan veranderen, maar weten niet waar te beginnen.
Ik laat je met diverse coachtechnieken ervaren dat je keuzes hebt. En alleen al die wetenschap kan je een gevoel van vrijheid geven en is een begin van het veranderingsproces.

http://www.samenwerkenaangroei.com

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Geen geduld? 5 manieren om het wachten op je nieuwe gadget draaglijk te maken

Dierentuinen: dit jochie begrijpt het wel