in

Secrid, een van de beste uitvindingen ooit

Vorig jaar heb ik hem aangeschaft, de Secrid. Wat mij betreft is dit een van de beste uitvindingen ooit, en ook nog eens van Nederlandse bodem.

Secrid

Secrid is een Nederlands bedrijf dat stijlvolle portemonnees maakt die je privacy, geld en betaalpassen beschermen. Met bescherming van betaalpassen wordt gedoeld op de technologie die ons in staat stelt om bijna in elke winkel draadloos te betalen met een bankpas. Helaas bevat deze techniek ook een zwak punt: de passen met deze RFID-chips zijn namelijk vanaf een afstandje te activeren en dus te skimmen. De wallets van Secrid bevatten allemaal een cardprotector die betaalpassen hiertegen beschermt.

Praktisch en stijlvol

Naast de bescherming vind ik de Secrid superpraktisch. Hij is klein en past overal in. Een Secrid dwingt je ook om een keuze te maken in welke pasjes je nu echt nodig hebt en welke je kunt inscannen, portemonnees van een kilo aan het gewicht kunnen echt niet meer. Wanneer je dan bij de kassa staat, kun je de passen makkelijk uit de Secrid laten glijden door het hendeltje onderaan naar je toe te halen. Dat ziet er ook nog eens cool uit, maar dat vind ik. Daarnaast zijn deze portemonnees gewikkeld in een mooi stukje leder, ook van Nederlandse makelij. Er zijn exemplaren in diverse prints en kleuren, voor het opbergen van 4, 6, of 12 vlakke kaarten.

Daarnaast is er nog ruimte voor wat brief- en muntgeld, mocht je dat nog gebruiken, en kunnen er nog wat kleinere zaken zoals bonnetjes en visitekaartjes in opgeborgen worden. Bedenk wel dat de ruimte hiervoor beperkt is, dus de echte muntenverzamelaar zal met een Secrid zeker niet overweg kunnen. De wallet is dus praktisch omdat het formaat erg handzaam is maar dat maakt ook dat hij voor sommigen gewoonweg te klein zal zijn.

Een van de beste

Secrid is sinds 2009 al actief. Helaas heb ik de wallets pas vorig jaar ontdekt, anders had ik er zeer zeker al eerder eentje aangeschaft. Wat mij betreft is de Secrid dan ook een van de beste uitvindingen ooit. Hij is praktisch omdat hij makkelijk in de broekzak past, stijlvol omdat hij in mijn lievelingskleur paars leverbaar is en hij je tegen skimmen beschermt. Daarnaast is het een Nederlands bedrijf en worden de portemonnees met aandacht voor het milieu gemaakt en veelal door mensen op een sociale werkplaats vervaardigd. Door deze eigenschappen heeft een bedrijf voor mij al snel een streepje voor.

Written by Claudia Rahanmetan

Ik ben ondernemend, onderzoekend en creatief, mijn Jung-type is dan ook ENTP. Mijn grootste passie is schrijven. Ik werk als techredacteur voor Androidworld en blog voor Everybody Healthy en 42bis.

Comments

Leave a Reply
  1. De Secrid wallet is extreem milieubelastend- hij is immers van aluminium gemaakt en van leer! Er zijn vele oplossingen die ook RFID protectie hebben en veel minder belastend voor het milieu zijn

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

13 reasons why: wat een serie!

Vaarwel veilige haven, ik ga je missen