in

Gezond tussendoortje van een mislukte foodie

Ik was ermee begonnen. Echt waar. Ik nam geen koekje meer bij de koffie, ik deed geen hagelslag meer op mijn beschuitje. En zelfs de toetjes sloeg ik over.

Quinoaontbijtjes en havermoutrepen

Maar weet je wat? Het lukte me gewoon niet. Vol jaloezie keek ik naar al die foodies met hun quinoaontbijtjes, groene detoxsmoothies en natuurlijke havermoutrepen. Ik wilde wel gezond eten, maar ik vond het verdomd lastig.

Hoe maak je in hemelsnaam een havermout-ei-banaan-pannenkoek-ontbijt als je met een slaperig hoofd en haast in je kont drie kwartier later de trein moet halen? Of hoe eet je iedere avond veganistisch-vegetarisch-en-koolhydraatarm als de rest van de familie gewoon van Hollandse pot houdt?

Doe maar normaal

Ik moet toegeven, misschien ben ik niet het beste foodie-voorbeeld. Je kunt natuurlijk ook een uur eerder opstaan om wél gewoon die pannenkoekjes te maken. Misschien gewoon een kwestie van doorzettingsvermogen.

Mijn (mogelijke) gebrek aan doorzettingsvermogen terzijde, ik werd er ook gewoon niet gelukkig van. Al dat gezonde eten. Al die superfoods. Al dat diëten. Niets voor mij.

Als ik de blogs teruglees die ik eerder geschreven heb voor Smakelijke Verhalen, dan komen daar een aantal woorden wel heel duidelijk naar voren: ‘food addict’ en ‘iemand met liefde voor eten’. Dát is wat ik ben.

Dus ik heb het geaccepteerd: ik blijf gewoon ‘normaal’ eten. Toch geef ik jullie hier een recept voor een suikervrije reep, zonder veel suiker, vet en calorieën. Om het af te leren! (Daarna gaan we weer gewoon doen.) 🙂

(Stiekem is dit gezonde tussendoortje erg lekker én ontzettend makkelijk om te maken…)

Suikervrije mueslireep

(voor 6 repen)

Ingrediënten

 • 125 gram havervlokken
 • 1 el kaneel
 • 2 el olie
 • 50 gram honing
 • 2 el water
 • 2 handjes noten
 • 6 dadels

Doen

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de dadels in stukjes en hak de noten grof.
 3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
 4. Neem een cakeblik en bedek de bodem en zijkanten met bakpapier.
 5. Verdeel het mengsel over het cakeblik.
 6. Bak zo’n half uur in de voorverwarmde oven.
 7. Laat de koek afkoelen en snijd er 6 repen van.

Written by Pieter Teekens

Deze kleurenblinde fagottist houdt van taal en Franse auto's. In het dagelijks leven copywriter en eindredacteur @ pgteekens.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Ojee, mijn kind moet aan de DigiD

Breng je talent naar buiten