in

Vraag het een chick: hoe weet ik of mijn collega me leuk vindt?

Soms heeft een mannenkwestie een vrouweninzicht nodig, dat weet iedereen. Bij ManMag hebben we een team van vrouwen dat jouw kwesties bekijkt, overweegt en voorziet van de nodige vrouwelijke touch. 

Deze kwestie komt van Nick

Er is een meisje bij mij op werk dat ik heel leuk vind. Maar ik weet niet precies hoe zij over mij denkt. Ik merk dat als ik haar aandacht geef, zij juist afstand neemt en als ik haar negeer, dan is ze onwijs geïnteresseerd. Hoe weet ik nou of ze me leuk vindt? Ik durf niet zomaar op haar af te stappen. Ik moet nog met haar werken als ze me afwijst.

En dit vindt onze expert:

Hoi Nick,

Jij vraagt wat heel veel mannen alleen maar durven denken. Want, laten we eerlijk zijn, iedereen is bang om zich kwetsbaar op te stellen en afgewezen te worden. En al helemaal op de werkvloer! Maar als je het subtiel aanpakt en goed naar haar signalen kijkt, dan hoef je het niet eens expliciet te vragen. Gelukkig, dat scheelt weer wegduiken achter het koffieapparaat als ze langsloopt. Hoe je dat doet? Daar kom ik zo op!

Eerst moet ik je iets vertellen over daten, het is namelijk een soort van mijnenveld. Waar je als single dan wel lichtvoetig tussendoor dwarrelt, wild overheen stampt met risico op een gebroken hart óf bij iedere meter angstvallig om je heen kijkt. Visualiserend over wat er mogelijk zou kunnen gebeuren. Daarom is het juist belangrijk dat je duidelijk bent, naar jezelf maar ook naar anderen. Je wilt niet dat er misverstanden ontstaan natuurlijk!

Om terug te komen op je vraag. Hoe weet je nou of je collega je leuk vindt? Wat ik opvallend vind, is dat als je haar aandacht geeft, ze afstand neemt, en als jij haar negeert, ze ineens interesse toont. Zegt de term ‘push en pull’ je iets? Dit aantrekken en afstoten zorgt ervoor dat je helemaal gek wordt en diegene nog leuker gaat vinden. Daarom denk ik dat je het puntje ‘interesse’ wel in de pocket hebt hoor!

Maar hoe kom je er nu achter of ze gewoon ‘leuk’ doet of echt met je zit te flirten? Een grote serenade doen bij All You Need Is Love? Nee, het antwoord is heel simpel: vraag het! Stiekeme hints gaan je niet helpen kerel, dan kun je wachten totdat je een ons weegt. Is het echt zo makkelijk? Nee zeker niet, want het zit hem in de manier waarop je de vraag stelt. Stel dat zij een grapje maakt of je zit te pesten, gooi deze er dan eens in met een lach en eventueel een knipoog: “Zeg, zit je nu met me te flirten?”. Wanneer ze ijskoud nee antwoordt weet je genoeg en dan lach je erom. Maar doet ze lang over het antwoordt, wordt ze rood of krijgt ze een grijns op haar gezicht? GROEN LICHT!

Heel veel succes Nick, hou je ons op de hoogte?

Liefs,
Irene

Jouw kwestie of vraag

Heb jij ook een vraag of kwestie? Leg het aan ons voor. Wat het ook is, wij denken mee!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Is dat Bethlehem?

Sokken