in

Verandering van spijs doet eten

Collega M. nam laatst afscheid van de zaak. Ze ging met pensioen. Jaar in, jaar uit stond ze achter de counter om de koffie, thee en lunch te verzorgen. En haar broodje kipkerrie was favoriet bij velen.

Bekendmaking

De lunch draaide maar gemiddeld, behalve wanneer er weer eens broodje kipkerrie op het menu stond. Dat was de specialiteit van collega M, waar collega’s graag voor in de rij stonden. Er zat geen vaste frequentie in wanneer broodje kipkerrie op het menu stond. Wanneer er weer een datum bekend was, werden de collega’s daar al een week of langer van tevoren voor lekker gemaakt. Als het op het menu stond, dan was dat altijd op een woensdag. Tot grote ergernis van de collega’s die standaard op die dag vrij waren.

In de rij

Voor een broodje kipkerrie moest je er snel bij zijn, want ze vlogen echt als zoete broodjes over de toonbank. Collega’s die normaal gesproken dagelijks hun eigen boterhammetjes meenamen, lieten die bij een broodje kipkerrie met alle liefde thuis. Op de dag van verkoop stonden collega’s in de rij.

Broodje M.

Uiteindelijk werd het broodje kipkerrie als eerbetoon omgedoopt tot broodje M. Met collega’s hadden we het er regelmatig over dat de omzet goed liep wanneer broodje M. op het menu stond. Waarom werd dat niet vaker gedaan? Alhoewel ik zeker vaker een broodje M. had willen eten, denk ik dat het goed is dat het geen gewoonte is geworden. Sowieso qua calorieën, maar ook omdat dan het speciale eraf zou zijn. Verandering van spijs doet nou eenmaal eten.

Broodje kipkerrie

Wil je zelf ook een broodje kipkerrie maken? Dat is helemaal niet moeilijk. Dit heb je nodig voor 2 personen:

Ingrediënten

 • 200 gram kipfilet
 • 1 eetlepel olie om in te bakken
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 madame Jeanette peper
 • eetlepel garam masala
 • 2 Surinaamse broodjes
 • zout en peper naar smaak

Doen

 1. Snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
 3. Doe de olie in de pan en laat warm worden.
 4. Bak de ui in de pan totdat deze glazig is.
 5. Voeg de madame Jeanette peper toe. Let op dat deze tijdens het bakken niet openbarst. De peper moet alleen zijn smaak afgeven. Barst de peper open, dan wordt het gerecht te heet (tenzij je dat heel lekker vindt, dan moet je dat vooral doen).
 6. Voeg de kip toe en bak deze totdat de kipblokjes rondom bruin zijn.
 7. Doe de garam masala en knoflook bij de kip in de pan en laat dit een minuut meebakken.
 8. Voeg een scheutje water toe. Als het water is verdampt is de kipkerrie klaar.
 9. Breng op smaak met zout en peper en serveer de kip op 2 Surinaamse broodjes.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Poll 1: Alle begin is moeilijk

Wie heeft bigfoot gezien?