in

6 manieren om te reizen zonder veel geld uit te geven

Wil jij de wereld op een budgetvriendelijke manier ontdekken? Met deze 6 manieren gaat het jou lukken om met weinig geld veel van de wereld te zien.

1.

Couchsurfing

Er zijn mensen die hun bank voor toeristen beschikbaar stellen. En weet je wat de grap is? Ze doen dit voor niets. Ze bieden je een plek aan om te slapen, een goed gesprek en een warme maaltijd. Net waar jouw behoeften liggen. Op deze manier kun jij een stad verkennen en hoef jij niet bang te zijn dat je onder de brug eindigt. Klaar om bij iemand op de bank te crashen? Op de website van Couchsurfing vind jij binnen no time die heerlijke slaapplaats en kan je reis beginnen.

2.

Vrijwilligerswerk

If you want to travel for free, you have to be prepared to get your hands dirty. Of in ieder geval je handen uit de mouwen te steken. Er zijn genoeg organisaties in het buitenland die op zoek zijn naar vrijwilligers en ze als vergoeding een verblijfplaats aanbieden. Het komt zelfs voor dat ze soms je ticket betalen, zodat het jou helemaal niets kost. Behalve je tijd dan uiteraard. Op WorkAway kun je gemakkelijk een vacature zoeken. Kijk waar je graag naartoe wilt, wat je expertise is en de wereld ligt aan je voeten.

3.

Maak je vliegreis gratis

Je leest het goed. Er zijn mogelijkheden om “gratis” te vliegen. Hoe je dit doet, vertellen wij jou graag. De meeste vliegmaatschappijen hebben een beloningsprogramma. Voor elke mijl die je vliegt spaar je punten en deze punten kun je aan het einde van de rit verzilveren voor echte vliegtickets. Realiseer je wel dat je veel research moet doen dus reken je niet gelijk rijk. Zo moet jij onderzoeken voor welke vlucht en vliegtuigmaatschappij jij de meeste punten krijgt. Ook moet je bekijken of het loont om met tussenstops te vliegen of niet. Vind jij het echter niet erg om lekker rond te speuren en heb jij nog tijd over? Dan is dit de ideale manier om lekker goedkoop te vliegen en veel van de wereld te zien.

4.

Ga op een boot werken

Vind jij het niet erg om te werken terwijl je de wereld ontdekt? Ga dan op zoek naar die leuke baan op een cruiseschip, yacht of een ander varend object. Omdat boten op diverse plekken aanmeren, zie je binnen een korte tijd veel plekken in de wereld. En weet je wat het leuke is? Je hoeft niet eens een ingenieur of kapitein te zijn. Ze zijn namelijk ook vaak op zoek naar mensen voor de catering, om schoonmaak te maken of voor het entertainment. Daar zit dus vast wel een geschikt plekje voor jou bij toch?

5.

Ruil jouw talent voor een gratis vakantie

Blink jij ergens in uit? En heb jij een talent dat weinig mensen bezitten? Probeer dan eens te kijken of je dit talent kunt gebruiken om een gratis verblijf in het buitenland te regelen. Misschien ben je wel een keigoede fotograaf. Er zijn genoeg bedrijven in het buitenland die op zoek zijn naar een goede fotograaf. Probeer te ontdekken of ze open staan voor een ruil: jouw talenten voor een slaapplaats in het desbetreffende land. Je zult verbaasd staan van de mogelijkheden, als je maar durft te vragen. Nee heb je en ja kun je krijgen.

6.

Word een reisblogger

Goedkoop is het in het begin niet zeker en het duurt wel even – zeg maar gerust lang – voordat je er de vluchten van gaat plukken. Toch is reisblogger worden een hele goede manier om uiteindelijk veel te reizen zonder veel geld uit te geven. Als reisblogger kun je immers de mogelijkheid krijgen om uitgenodigd te worden voor persreizen. Deze reizen kosten je vaak niets (of heel weinig) en je krijgt toch de mogelijkheid om de wereld over te reizen. Realiseer je echter dat het niet simpel is en dat je er eerst veel tijd in moet steken. Alleen doen dus als je gek op reizen en schrijven bent. Dan is de kans groter dat het een succes wordt.

Wat is jouw ultieme tip om veel te reizen zonder veel geld uit te geven? 

 

 

 

Written by Deisy

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Wie heeft bigfoot gezien?

Breng wat meer kunst in je leven!