in

Een kopje koffie waar je u tegen zegt

Vroeger kon ik zo genieten van vers gezette koffie. De geur zei me toen al ontzettend veel: het stond voor verjaardagen, gezelligheid en familie. En ook nu sla ik een kopje koffie niet af (vooral deze heerlijke toffiekoffie niet)!

Verjaardagskoffie

Op een of andere manier doet een pot verse koffie me altijd aan verjaardagen denken. Vroeger dronken mijn ouders Senseo (ja, in mijn jeugd bestond dat handige ding al). Een grote pot verse filterkoffie, dát werd alleen gedaan als er veel mensen op visite kwamen. En die mensen kwamen alleen als er iemand jarig was.

Heerlijk vond ik dat. ’s Ochtends ging de pot aan en stroomde de keuken vol met dat lekkere aroma. Daar begon het bij mij altijd te kriebelen. Een vooruitzicht op cadeautjes, taart en gezelligheid.

10-minutenpauze

Nu ik inmiddels zelf de leeftijd heb bereikt dat ik regelmatig van een beetje cafeïne mag genieten, ervaar ik het drinken van koffie nog steeds als iets gezelligs. Mijn 10-minutenpauze gaan op zo’n moment in (gehaast een kop hete koffie wegwerken is bij mij namelijk nooit zo’n succes). Even een rustig momentje inbouwen in de hectiek van de dag dus!

Ik denk dat ik 15 was toen ik koffie leerde drinken. Onder lichte dwang van mijn vader. ‘Dan kan je gezellig met ons meedoen’. In het begin was het niet mijn favo drankje, maar de gezelligheid vond ik heerlijk. En nog steeds!

Latte macchiato’s en ijskoffies

En als ik helemaal los wil gaan, ga ik naar een van die gezellige koffiebarretjes die menig stad rijk is. Daar serveren ze geen simpel bakkie leut. Cappuccino’s met figuurtjes van cacao, latte macchiato’s en ijskoffies met slagroomtoppings maken de dienst uit.

Mijn favoriet heb ik inmiddels gevonden. Ontdekt op een zondagmiddag, na een stevige en verfrissende boswandeling. Het is er een voor de zoetekauw en je moet hem zeker niet te vaak maken (hallo calorieën), maar voor een keertje moet het kunnen!

En weet je wat? Je hoeft er niet voor naar buiten. Je kunt hem gewoon thuis maken, met je eigen vertrouwde Senseo-apparaat.

Heerlijke koffie waar je u tegen zegt!

Toffiekoffie

Ingrediënten

  • 1 kopje Senseo (of gewone koffie)
  • 2 el karamelsiroop
  • Verse slagroom (of spuitbus)
  • Klein beetje suiker

Doen

  1.  Zet verse koffie of neem een kopje Senseo.
  2. Klop de slagroom stijf met wat suiker.
  3. Giet de karamelsiroop in een glas en giet daar de koffie bij.
  4. Maak af met een flinke toef slagroom en nog wat karamelsiroop.
  5. Eet er lekker een blokje fudge bij!

Written by Liz Huisman

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Verwachtingen: drijfveer of vijand?

Roze Barbie