in ,

4 slechte gewoontes die je productiviteit niet ten goede komen

Te veel taken om te doen, te weinig tijd om ze uit te voeren. Komt dit je bekend voor? En ben je altijd op zoek naar een manier om je productiviteit te verhogen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je deze 4 slechte gewoontes uit je dagelijkse routine schrapt.

1

Altijd maar ja zeggen

Uiteraard ben jij een persoon met een groot hart. Dat geloven wij gelijk! Jij bent hier op de wereld gekomen om de wereld een stukje leuker te maken. Maar wanneer ga jij het leuk voor jezelf maken Wanneer neem je de tijd voor jezelf? In andere woorden: wanneer zeg je ja tegen jezelf en nee tegen een ander? Shocking feitje! Productief zijn draait niet om zoveel mogelijk taken van je to-do-lijst afstrepen. Het draait om prioriteiten stellen. Prioriteiten voor de dingen die jij belangrijk vindt. Durf dus een keer vaker nee te zeggen. You deserve it!

2

Multitasken

Het voelt als lekker productief werken toch? Verschillende taken tegelijkertijd doen om op die manier tijd te besparen. Jij bent niet de eerste en zeker niet de laatste die zich schuldig maakt aan multitasken. Toch is dit niet de methode om je productiviteit te verhogen. Het werkt zelfs averechts. Doordat jij je aandacht over veel taken verdeelt, neemt iedere taak extra veel tijd in beslag. Waar je normaliter misschien 10 minuten over een taak doet, kost het je nu 30 minuten. De kans is zelfs groot dat de taak daardoor minder goed wordt afgerond. Stop dus gelijk met multitasken en ga op het slimme werken over. Eén taak per keer voor een bepaalde tijd (ook wel Pomodoro techniek genoemd). Een beter boost voor je productiviteit bestaat niet.

3

Perfectionisme

Een perfectionist meldt zich hier hoor! Steek je hand op als je ook bij deze (niet altijd) leuke club hoort? Perfectionisme kan een geweldige gewoonte zijn. Jij levert werk af zoals niemand anders het doet. Jij doet net dat extra stapje. Het kost je tien keer zoveel tijd. Wait what? Ja je hoort het goed. Perfectionisme en productiviteit gaan niet altijd hand in hand. Perfectionisme kan er juist voor zorgen dat je veel te lang over jouw werk doet. De grap is namelijk dat niet alles perfect hoeft te zijn. Soms is het voldoende om niet al je ziel en zaligheid erin te stoppen, maar genoegen te nemen met voldoende. Productief werken begint met het loslaten van je eigen perfectionisme.

4

Gaan waar de wind je brengt

Spontaniteit is your middle name. Planningen maken vind jij dan ook verschrikkelijk. Jij wilt namelijk nergens aan gebonden zijn. Het leven wordt op die manier toch veel mooier? Daar heb je volkomen gelijk in! Maar of het je productiviteit ten goede komt? Dat betwijfelen wij. Hoe richt jij namelijk je (werk)dag in als je niet weet welke taak prioriteit heeft? Of überhaupt niet weet wat er eigenlijk gedaan moet worden? Met een to-do-lijst werken is essentieel om jouw productiviteit te verhogen. Op die manier weet je wat er van je verwacht wordt en weet je aan het einde van de dag of je ook iets hebt bereikt. Dan heb je aan het einde van de dag juist extra tijd voor al die leuke spontane activiteiten. Klinkt goed toch?

Hoe zorg jij ervoor dat je productief blijft? Welke gewoontes helpen jou hierbij?

Written by Deisy

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

President Trump: wakker worden in een geschifte wereld

De zeven moederzonden