in ,

5 redenen waarom werken voor een uitzendbureau geen taboe is

Als we werk zoeken komt de optie altijd voorbij, via een uitzendbureau solliciteren. Veel mensen vinden het een taboe om voor een uitzendbureau te werken. We willen liever een tijdelijk of vast contract. 

1

Aansluitende projecten

Een uitzendbureau wil al zijn goede kandidaten aan het werk hebben. Waarom? Omdat deze kandidaten net zoals vele anderen voor het inkomen zorgen. Krijgen ze via het ene uitzendbureau geen werk, gaan ze naar een ander. En ben je de kandidaat kwijt. Recruiters zijn er daarom op gebrand ervoor te zorgen dat een uitzendkracht aansluitende projecten heeft zodat hij tevreden is en blijft.

2

Brede werkervaring

De aansluitende projecten zorgen ook voor een bredere werkervaring. Waar een wegenbouwer voornamelijk werkzaam is in de wegenbouw kan een uitzendkracht de ene maand werkzaam zijn in de wegenbouw en een maand later een project uit moeten voren in de woningbouw. Dit zorgt ervoor dat het werk nooit gaat vervelen. Door deze brede werkervaring wordt de uitzendkracht een allrounder. Dit staat goed op zijn CV, met een grotere kans op een vast dienstverband.

3

Werken en leren

De jeugd heeft de toekomst. Daarom wordt er door veel uitzendbureau’s in de jeugd geïnvesteerd. Leerlingen die een BOL of BBL opleiding volgen, kunnen via een uitzendbureau een stageplek of een leer/werk plek krijgen. De brede ervaring die opgedaan wordt door de aansluitende en afwisselende projecten zorgt ervoor dat de leerling alle aspecten van het vak aangeleerd krijgt. Dat betekent een stevige brede basis voor de toekomst.

4

Persoonlijke aandacht

Een ander voordeel van een uitzendbureau, is dat de uitzendkracht persoonlijke aandacht krijgt van een vaste recruiter en/of accountmanager. Dat zorgt voor een goede zakelijke band waardoor er van beide kanten een gunfactor ontstaat.

5

Kans op een vast dienstverband

Een uitzendbureau is er niet alleen om mensen uit te zenden. Uiteindelijk is het mooi als een uitzendkracht in vaste of tijdelijke dienst komt bij de opdrachtgever. Dat betekent dat de recruiter de juiste persoon op de juiste plek heeft geplaatst. En dat de uitzendkracht de kwaliteit heeft die men van hem verwacht. Het taboe dat op het werken via een uitzendbureau rust kunnen we negeren. Werken via een uitzendbureau bied genoeg mogelijkheden en is dus helemaal niet zo erg.

Dit blog is geschreven door Mike Nuijs.

Written by Brainpowered By

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Gescheiden en weer aan de date

De Rabarberrevolutie, part II