in

8 tekenen van een verwende kat

Het kan echt heel fijn zijn als je kat je beste maatje is. En wanneer dit het geval is, dan ben jij vaak bereid om veel voor je maatje te doen. Maar is het misschien iets teveel van het goede? Dit zijn 8 dat je een verwende kat hebt (hoewel je zelf denkt van niet).

1

Je kat bepaalt hoelang en waar je zit/slaapt

Douchen? Dat stel jij graag uit als jouw kat op je schoot ligt. Ook naar bed gaan stel jij gewoon uit als jouw kat daardoor wat langer kan blijven slapen. Wanneer je dan eindelijk in bed ligt, staat dit niet garant voor een goede nachtrust. Je laat je kat ’s nachts op je buik liggen, ook al houdt dat in dat jij niet kunt omdraaien en de volgende ochtend met zware wallen op je werk verschijnt. Jij deinst nergens voor terug als het om de nachtrust van jouw grote vriend gaat.

2

Je ziet overal een potentieel speeltje in

Goed, dat het hele huis vol met speeltjes ligt is niets geks voor jou (want dat is toch bij iedere kattenbezitter?). Jij hebt daarnaast echter nog een hele bijzondere gave. Jij ziet namelijk in alles een potentieel speeltje voor je kat. Of het nu een velletje papier is waar jij een balletje van maakt of de wc-rol die vaak door het huis rolt. Niets is jou te gek! Maar het allerleukste? Dat is als de postbode weer eens langskomt met een pakketje. Dit betekent namelijk dat je jouw kat – nadat je jouw pakketje uit hebt gepakt – weer blij kan maken met een lege doos. Welke kat kan daar nou nee tegen zeggen?

giphy

3

Het eten van je kat kost meer dan dat van jezelf

Al die gekke gezonde trends zijn niet aan jou besteed. Niet omdat je het niet zou willen proberen, maar je bent gewoonweg niet bereid om zoveel geld uit te geven aan een “superfood” (of hoe dat ook mag heten). Voor je beste maatje gelden echter hele andere maatstaven. Je kat verdient het beste voedsel en daarvoor wil jij best wel diep – zeg maar heel diep – in de buidel tasten. Als jouw kat iets niet lust, ga jij net zo lang op zoek naar voedsel dat 200% door jouw kat goed wordt gekeurd. Waar ze jou in de supermarkt kunnen vinden (mochten ze je ooit kwijt zijn)? Bij het dierenvoedsel: op zoek naar het beste eten voor jouw trouwe beestje.

4

Social media is niet onbekend voor je kat

Hoeveel vrienden jou hebben ontvolgd op social media weet je niet. Je weet dat het gebeurt alleen weet je niet waarom. Wie wil nou niet dagelijks meerdere foto’s van jouw kat zien? Jouw kat op schoot, jouw kat in bed, jouw kat in de kattenbak: dat is toch gewoon aandoenlijk? Alles wat je trouwens niet op jouw socialmediakanaal kwijt kunt, post je op het kanaal van je kat. Ja, je hoort het goed: die heeft  inderdaad ook een eigen account. Gewoon, omdat het kan! En omdat je kat het leukste beestje ter wereld is. Althans, dat vind jij.

5

Je  partner klaagt over aandacht

Je partner heeft al meerdere aangegeven het gevoel te hebben op de tweede plaats te komen. Alle aandacht gaat namelijk naar jouw harige pluizenbol. Uiteraard stel jij jouw partner gerust, maar diep van binnen weet je dat het waar is. Jij kan er nou eenmaal niets aan doen dat je altijd op je kat kunt bouwen. Daar zou je partner eigenlijk een voorbeeld aan moeten nemen.

6

Je baas heeft je werkschema aangepast

Yes! Jij hebt het voor elkaar gekregen om thuis te mogen werken. Niet alleen heel leuk voor jou, maar ook voor jouw vriendelijke kat (want niemand vindt het leuk om alleen thuis te zijn). Tijdens het gesprek met je baas heb je echter wel aangegeven dat je “wellicht” wat minder productief zal zijn. Het werkt nou eenmaal niet zo lekker als je kat op je laptop gaat zitten. Als hij boven op die belangrijke verslagen gaat liggen of je met hem moet spelen en dat belangrijke telefoontje dus even moet wachten. Wie zei dat thuiswerken saai was?

7

Je kat moet je vriendschappen goedkeuren

Want als je kat iemand niet lief vindt, zal die persoon dat waarschijnlijk ook niet zijn. Jouw kat heeft namelijk de beste mensenkennis. High five daarvoor.

giphy (1)

8

Je kat komt eerst, dan volg jij

Letterlijk met alles. Als jij uit je bed rolt, geef jij je kat eerst te eten voordat jij gaat eten. Je laatste zuurverdiende centjes besteed jij zonder blikken of blozen aan je kat. De haren van je kat glanzen prachtig door al het kammen. Jouw haren daarentegen? Mhoaw, die hebben al een tijd geen borstel gezien. En je wilt het waarschijnlijk niet toegeven, maar zo zijn er nog 100 situaties die jij zou kunnen beschrijven. Geef maar toe: jouw grote vriend heeft het heel goed bij jou getroffen. En dat weet jouw maatje maar al te goed!

Heb jij katten? En herken jij je in dit artikel?

Written by Deisy

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Loopneus

Stuk