Loopneus

Een paar jaar geleden kon ik er nog van genieten als zich tegen etenstijd een bezweet, modderig  en hongerig jongetje met een voetbal onder de arm meldde. Of als de meiden de middag met vriendinnen op de trampoline doorbrachten. Springen, kletsen, springen, giebelen… Plakkerige, verhitte blonde koppies, de gezondheid straalde ervan af. En op één of andere manier gaf het mij het gevoel een goede moeder te zijn.

Dat is er bijna niet meer bij als je kinderen pubers worden. Er zijn dagen dat die paar fietskilometers naar school of naar het station hun enige buitenactiviteiten zijn. Zeker als ze ook nog voor een zaalsport kiezen. Huiswerk, laptop en gameconsole domineren. Afspreken met vrienden is chillen op de bank.  Als ik op zondagmiddag vraag of ze mee gaan wandelen in het bos kijken ze me aan of ik voorstel gezellig jonge konijntjes te gaan slachten.

Oh, jawel, ik voel me best nog af en toe een goede moeder. Maar dat gevoel van frisse rode wangetjes, loopneusjes van de buitenlucht en koude handjes opwarmen in mijn handen mis ik enorm. Dus, voor wie de gouden tip heeft om pubers naar buiten te krijgen: ik veeg een dag lang gratis je loopneus af!

Comments

Zeg het maar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Opa en de overplaatsing naar de hemel

kat verwend

8 tekenen van een verwende kat