in

Man zijn: hoe doe je dat? – Tim Vogt

Man zijn, wat betekent dat? Wanneer wordt een jongen een man? Wij van ManMag willen dat weten en gaan het dus de komende tijd aan zo veel mogelijk verschillende mannen vragen.

naamloos

Naam: Tim Vogt

Leeftijd: 41

Beroep: Founder & CEO van Coworkingspace Krachtstroom “office rebels”

Relatiestatus: gehuwd

Aantal kinderen: 2

1) Op een schaal van 1-10, hoe mannelijk vind je jezelf?

8, want ik heb een vrouw, twee kinderen en een flink teruglopende haarlijn tegen mijn wil in. En lust (koude) pizza voor ontbijt.

2) Gezichtscrème, ja of nee?

Niet meer. Had vroeger van die dure Biotherm-spullen. Maar ik merkte dat ik minder koppijn kreeg, toen ik met dat spul stopte.

3) Wanneer voel je je op je mannelijkst?

Als ik met mijn dochter van 12 jaar mooie gesprekken heb over het leven. Tal van onderwerpen komen aan bod,  bijvoorbeeld wanneer ze mij vraagt over mijn jeugd. Dat gebeurt dan als ik met haar in de stad loop te slenteren tussen de winkels.
Ik voel mij ook heel gemakkelijk als ik met mijn zoon dingen mag helpen slopen. Zo had mijn zoon van 8 jaar laatst een stofzuiger gevonden die hij al aan het strippen was. Toen mocht ik nog meehelpen om lastige schroeven bij de motor te demonteren.

4) En wanneer het minst?

Op de golfbaan, want op één of andere manier is golf een sport waar je wel spierkracht gebruikt. Toch werken alle gedachten mee aan een juiste of genadeloze onjuiste slag, lees de wiki van Jason Spieth maar. Bij hockey kan je techniek met aanvallend spel en hard schreeuwen compenseren. Maar met golf verlies je net zo goed van een vrouw op leeftijd. ‘Man zijn’ is daar dus totaal niet van belang.

5) Wanneer was je je er voor het eerst van bewust dat je een man was geworden?

Toen ik als 7-jarige alleen meisjes als speelkameraadjes had en we binnen gingen spelen met poppen. De poppen waren het probleem niet, maar binnenspelen was totaal niet mijn ding. Buiten rennen en bomenklimmen wel.

6) Rosé: ja lekker, of no way?

Whut? Rode wijn! Liefst een mooie ripasso-wijn. Dat zijn iets goedkopere maar wel goede wijnsoorten die ter ruste worden gezet in de most (restanten) van veel duurdere Amarone-wijnen. Rosé is net geen rode en net geen witte wijn. Net zoals ranja met teveel water niet naar ranja smaakt.

7) Wat is voor jou de kern van het man-zijn?

Blijven stoeien met het leven en beseffen dat je via je kinderen ontdekt hoe volwassen je toch bent geworden. Soms is het bijna ernstig wat ik vermoed te herkennen aan mijn opa van moederszijde. Ook dat je toegeeft dat wat je ontdekt door te spelen, leren en je overtuiging nog niet altijd de waarheid hoeft te zijn. Dat kunnen volgens mij alleen mannen.

Written by Remon de Groot

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

wereldberoemd

9 Onbekende Nederlanders Die Stiekem Wereldberoemd Zijn

Deze 9 legendarische TV-reclames blijven je altijd bij