in ,

Spieren opbouwen in 20 minuten? Als dat nou eens zou kunnen!

Oké daar ga ik dan, een proefles BodyTec. Geen idee wat ik moet verwachten. Wacht, laat ik eerst vertellen hoe ik hier aan de balie bij de BodyTec lounge, beland ben. 

Wat vooraf ging

Al jaren sleep ik mij drie keer per week naar de sportschool om mijn conditie weer op peil te krijgen en mijn spieren weer in acceptabele proporties te brengen. Echt resultaat kwam pas nadat ik tien maanden geleden mijn voedingspatroon radicaal aanpaste. Ik verloor binnen zes maanden 18 kilo en heb nu weer een vetpercentage waar ik op mijn 25ste ook blij mee was geweest. Kortom tot zo ver weinig te klagen.

Knieën van een man van 60

Maar die kilo’s waren niet mijn grootste probleem, dat begon namelijk al op mijn 26ste. Toen had ik mijn eerste kijkoperatie in het prinsengracht ziekenhuis. Beschadigd kraakbeen was de diagnose. De chirurg was onder de indruk van de bouw en ontwikkelingen van mijn knieën, maar nog voordat ik met gepaste trots kon reageren op dit ietwat vreemde compliment, voegde hij er lachend aan toe “ze zijn alleen van een man van 60, je hebt veel te veel gesport”.

Nadat hij alle losse stukjes uit mijn knieën had verwijderd, werd ik met de mededeling dat ik alleen nog op geleide van pijn en zwelling mocht sporten (oftewel: luister naar je lijf), naar huis gestuurd. Nu is pijn natuurlijk een relatief begrip en ja zwelling…. die gaat vanzelf weer weg, dus bleef ik lekker fanatiek doorvoetballen. Meerdere operaties aan beide knieën volgden maar 3 jaar geleden maakte een osteologie (standbeen correctie) dan toch een definitief einde aan het actief sporten.

Nu sta ik hier

Na weer eens een vermoeiende sessie in de sportschool, raakte ik in gesprek met de uiterst charmante personal trainer aldaar. Zij vertelde mij vol enthousiasme over de BodyTec trainingen die zij deed. Ze raakte een snaar en na wat online onderzoek had ik me voordat ik het wist ingeschreven voor een proefles. Ik moest toch zelf ervaren wat dit met mij zou doen.

 


Let op: filmpje is in het Duits

Nadat ik mezelf met blote kont in een strak zwart pakje had gehesen, spoot de begeleider mij met een plantenspuit nat. Dat op zich was – kan ik niet genoeg benadrukken – een verrassende ervaring. De dagen dat ik regelmatig meedeed aan wet t-shirt contests liggen inmiddels toch al ver achter mij. Hij legde mij uit dat het water de geleiding van stroom makkelijker maakte. Nadat ik in een harnas met elektroden gevangen was, liet ik mij als een lammetje meevoeren naar de stroomkabel. Even hoopte ik dat ze niet per ongeluk het verkeerde snoer zouden aansluiten en ik met stoom uit mijn oren een totaal nieuw kapsel zou krijgen, maar gezien het feit dat ik dit nu schrijf is het allemaal goed gegaan.

De voltering

En toen begon het, 20 minuten lang oefeningen doen terwijl er stroom door je lijf wordt gejaagd. Ik dacht dat ik een aardige conditie had. Maar in die korte tijdsspanne van 20 minuten, ging ik helemaal stuk. Mijn apple watch, die kennelijk geen last had van de stroom, gaf aan dat mijn hartslag van 72 naar 143 schoot en ik bijna 300 actieve calorieën had verbrand en mijn lichaam deed overal pijn. Je kent dat wel, die lekkere pijn, de pijn die je voelt als je maximaal gesport hebt. Bewegen is nu al moeilijk, de trap een uitdaging, dus of ik morgen nog kan bewegen weet ik niet, maar het voelt voorlopig nog bijzonder goed.

De oplossing?

Zo goed zelfs, dat ik gelijk na de gratis proefles een kaart gekocht voor 12 lessen en ………. mijn eigen sexy strakke pakje. Dus reis ik de komende weken twee keer in de week naar Amsterdam om daar wat groene energie van de Nuon verbruiken.

Door mijn dramatisch slechte knieën ben ik erg beperkt in de sportschool, erg beperkt in de oefeningen en blijf ik hangen op een punt waar ik niet wil zijn.

Het is een cirkeltje….door afname van mijn spieren heb ik te weinig stabiliteit in mijn knieën waardoor ik mijn spieren niet goed kan trainen, doordat ik niet goed kan trainen blijven mijn spieren slap en mijn knieën instabiel. Gevolg van dat alles is constante pijn in mijn knieën omdat zelfs normale belasting te veel is. Hoe gaaf zou het zijn als ik met deze nieuwe manier van trainen die cirkel doorbreek en van de pijn af kan komen.

Ik heb mijn hoop gevestigd op BodyTec. Wat een beetje elektriciteit met een mens kan doen…

Written by machiavelli

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Ergens komen

Koude acquisitie is eng: 3 tips om het makkelijker te maken