in ,

5 hippe recepten die te mooi zijn om op te eten

Houd jij van eten, vind je dat jouw voedsel er leuk uit zou moeten zien en ga jij graag mee met trends? Lees dan zeker verder. Ik deel 5 hippe recepten -zoals gezien bij de Rens Kroes’en en Jet van Nieuwkerk‘en-  die eigenlijk te mooi zijn om op te eten (maar we doen het stiekem gewoon toch).

1

Smoothie bowl

De één zal het niet begrijpen (is het niet gewoon een smoothie in een kom?) terwijl de ander niet meer zonder kan vanwege zijn hoge voedingswaarden en de gezonde effecten. Hoe dan ook wint de smoothie bowl steeds meer terrein in Nederland. Start de ochtend goed met deze “krachtkom” of smikkel het lekker op tijdens jouw lunchpauze voor wat meer energie. Met je smoothie bowl kun je alle kanten op. Net als je ingrediënten trouwens.

hippe recepten smoothie bowl

2

Bietenhummus

Hummus maakte een paar jaar geleden zijn opkomst toen Rens Kroes in haar kookboek erover schreef. Toch is het nu niet meer zo hip om ‘gewone’ hummus te maken, maar dient er een leuke twist aan te zitten. Zoek niet verder want wij hebben die twist gevonden! Het is namelijk niets minder dan de bietenhummus. Niet alleen is deze een lust voor het oog -die kleuren zijn om verliefd op te worden-, maar ook erg gezond vanwege de bieten met al hun goede antioxidanten. Als dit geen overtuigende speech om het een go te geven, weet ik het ook niet.

hippe recepten bietenhummus

3

Groene chocolade met kokosnoten en frambozen

Ik moest vijf keer kijken -dus schaam je niet als dit bij jou ook het geval was- voordat ik zag wat het eindelijk was. Het is echt waar: dit is chocolade. Deze chocolade is overigens niet over de houdbaarheidsdatum heen, zoals de kleur wellicht doet vermoeden. Het is witte chocolade gemixt met matcha-poeder (je weet wel: die hippe superfood waar iedereen over praat), vandaar die plezierige kleur groen. Bestrooi deze met wat frambozen en kokosnoten en je bent helemaal klaar met deze überhippe snack. Kun je niet wachten om het zelf te maken? Klik dan snel voor het groenechocoladerecept.

hippe recepten groene chocolade

4

Regenboog macarons recept

Terwijl je door een très chique straat van Parijs loopt, valt je oog plotseling op kleine kleurrijke gebakjes / koekjes / snoepjes. Je weet exact niet hoe ze heten, maar één ding weet je zeker: dit moet je proberen. Dit, dames en heren, worden macarons genoemd. Mijn eerste ontmoeting met macarons verliep exact zoals hierboven beschreven, maar sinds die dag kan ik macarons niet meer uit mijn hoofd krijgen. Tegenwoordig zijn macarons niet meer alleen voor de Parijzenaars, maar ook in Nederland is de trend doorgebroken. Met dit macarons recept kun je dan ook heerlijke macarons maken met alle kleuren van de regenboog.

hippe recepten macarons maken

5

Aardbeientaart

Nu het zonnetje zich weer steeds vaker in Nederland laat zien, schieten de aardbeien weer uit de spreekwoordelijke grond en zie je ze bijna op iedere foto in Instagram voorbijkomen. Je hoort er dan ook helemaal bij als je die roodkleurige pareltjes hebt geproefd en nog beter: als je er iets prachtigs mee weet te maken. Als je het mij vraagt, is dit seizoen dan ook het ideale moment om een prachtige aardbeientaart te maken. Als je onderstaand pronkstuk op tafel zet, zullen er geheid een hoop monden openvallen van verbazing en -hopelijk- blijdschap.

aardbeientaart receptKen jij nog meer hippe recepten? Deel deze dan met ons! 

Written by Deisy

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Kinderfeestje crowdsourcen

Een kwestie van opvoeden