in ,

Dit is coolDit is cool <3 dit<3 dit

Deze 9 legendarische TV-reclames blijven je altijd bij

Je kent het wel… van die tv-reclames die altijd wel ergens in je hoofd blijven ronddwalen. Van klassiekers tot hedendaags geluid, we hebben een aantal onvergetelijke reclames voor je op een rijtje gezet.

1.

Goudkuipje

Dit is een reclame uit de jaren ‘80 met een Middeleeuws tintje. De ijzersterke reclame van Goudkuipje had een credo dat iedereen wel kent: “Ze smelten de kazen.” Met die gevleugelde uitspraak zorgde Goudkuipje voor een veelgehoorde kreet.

2.

KPN

Tsja, de reclame van KPN waarin het verkeerd typen van woorden op de mobiel centraal stond, is inmiddels een klassieker te noemen. Een periode lang hoorde je door allerlei gangen van verschillende bedrijven: “Moggel!” In 2007 won KPN ook de Gouden Loeki voor deze reclame. Dat hebben ze toch mooi geroggeld.

3.

Rolo

Het roodharige jongetje dat op vroege leeftijd een olifant treitert door een Rolo voor zijn slurf te houden en weg te trekken, krijgt later de rekening gepresenteerd. Dus daarom mensen, bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet.

Rolo reclame

4.

Calvé

Bij Calvé maken ze al sinds jaar en dag toffe reclames. Zo ook deze pindakaas-reclame. Het boerenaccent, het schaatsen, de boterhammen met pindakaas… Het plaatje klopt helemaal. Tweevoudig winnaar van de Elfstedentocht Evert van Benthem, scheert in zijn jonge jaren over het ijs. Even stoppen, boterham met pindakaas en weer doorgaan.

5.

Centraal Beheer

De lijnentrekker met de rasta’s die moet uitwijken voor een egel, ken je ‘m nog? Hij belandt aan de rand het ravijn en overleeft ternauwernood. Vervolgens gaat hij rustig verder, onder het genot van een vrolijk muziekje. Kijk en oordeel zelf, moeten we Apeldoorn bellen of niet?

 

rastaman

6.

Melkunie

Het gebeurde vroeger nog wel eens dat je tijdens je vakantie rustig aan het zwembad een boekje lag te lezen, en opeens op de achtergronde hoorde: “Ik heb nog zo gezegd, geen bommetje!” We danken daarvoor Melkunie en Peer Mascini.

7.

Telfort

Wie had gedacht? Een vraag die ons dikwijls gesteld wordt gedurende het reclameblok op televisie. Dan weet je dat het weer tijd is voor Telfort.

telfort

8.

Fruit Joy

In de jaren 90 maakte Fruit Joy furore met een geinige reclame! “Tis groen. He, nou is ‘ie weer rood.” Deze uitspraak staat ons nog vers in geheugen.

 

9.

Heineken

Natuurlijk kan een grootmacht als Heineken niet achterwege blijven tussen al deze reclames. Ze scoorden een hit met Rudi, die met een Tiroler-accent door de skihut riep: “Heeee, biertje!” Goed voorbeeld deed lang volgen.

Written by Nick Keijzer

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Man zijn: hoe doe je dat? – Tim Vogt

Waar komt dat schuldgevoel toch vandaan?