in

Tien minuten

‘Hoe gaat het thuis?’ Een wel heel directe vraag, behoorlijk impertinent wat mij betreft. Samen met mijn zoon, die dit jaar vwo-examen doet, zat ik tegenover zijn mentor. Tienminutengesprek. Vooral ter kennismaking, want de mentor van vorig jaar is met pensioen.

Overgevoeligheid van mijn kant, zo bleek. De mentor was niet alleen erg vriendelijk, maar ook zeer begaan met de toekomst van mijn zoon. Kennelijk hadden ze al vaker over die toekomst gesproken, want ze wist van zijn studieplannen en maakte zich wat zorgen over het beroepsperspectief. Ook was ze zeer te spreken over zijn werkhouding op school. Met haar ‘hoe gaat het thuis?’ wilde ze alleen maar weten of het daar anders was.

‘Of moet u uw autoriteit laten gelden?’, wendde ze zich expliciet tot mij. Nee, dat was niet nodig, kon ik haar geruststellen. Onwillekeurig schoot ik in de lach en dacht: ‘Nee, bij deze niet.’

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

foodtruck

5 x toffe foodtruck festivals voor echte mannen

Man zijn: hoe doe je dat? – Levi Witbaard