An old lion of the Serengeti
in

Man zijn: hoe doe je dat? – Levi Witbaard

Man zijn, wat betekent dat? Wanneer wordt een jongen een man? Wij van ManMag willen dat weten en gaan het dus de komende tijd aan zo veel mogelijk verschillende mannen vragen.

Levi Witbaard

Naam: Levi Witbaard

Leeftijd: bijna 30

Beroep: Marketing Manager bij OBI4wan

Relatiestatus: samenwonend

Aantal kinderen: 0

 

1) Op een schaal van 1-10, hoe mannelijk vind je jezelf? Kun je uitleggen hoe je tot die score bent gekomen?

Ik geef mijzelf een 8. Qua man-zijn zou ik zelf zeggen dat ik bewust bekwaam ben, maar ik weet ook dat ik voor mijn naasten misschien nog een jongensimago heb. Ik ben in sommige opzichten het stereotype man: ik hou van voetbal, bier, fikkie steken, ben stronteigenwijs, weet het zelf altijd beter, vraag nooit om hulp en sta mijn mannetje wanneer het nodig is. De nadruk ligt daarbij op ‘wanneer het nodig is’, want ik heb vooral een hele lieve en gevoelige kant.

2) Gezichtscrème, ja of nee?

Nee. Al heb ik het wel. Na een nacht stappen wil ik nog wel eens een facewash doen, die met dat tintelende gevoel. Ik ben wel blij dat je niet vraagt of ik mijn haar föhn! Ja, ik ben dus wel ontzettend ijdel.

3) Wanneer voel je je op je mannelijkst?

Ik kan 3 momenten bedenken. In willekeurige volgorde:
•Wanneer ik met veel pijn, moeite, vallen, opstaan, gepiel en gepeuter een klusje in of rondom het huis heb gedaan, waarna mijn vader zegt: “Mooi man, ben trots op je.” Dát moment, dat de man waar je in je leven het meest tegenop kijkt je erkenning geeft.
•Als ik thuiskom van de sportschool na zware krachttraining het resultaat bekijk in de spiegel en mijn vriendin zegt: “Wow, je ziet er echt opgepompt uit”. BAM!
•Als ik alleen thuis ben, pizza bestel, neerplof op de bank en me bijna te lui voel om een potje bier uit de koelkast te trekken.

4) En wanneer het minst?

Ja, deze had ik wel verwacht. Als ik heel eerlijk ben: kan ik in mijn ijdelheid ontzettend blij worden wanneer de postbezorger mijn nieuwe schoenen (ik heb 28 paar) binnenbrengt. Dat gevoel valt alleen maar te omschrijven als: Yay!

5) Wanneer was je je er voor het eerst van bewust dat je een man was geworden?

2014/2015 was voor mij een periode van ups en downs. Na het afronden van mijn studie, het behalen van mijn rijbewijs en het kopen van een (echt) huis kwam er een einde aan mijn relatie van bijna 8 jaar. Dan stort je wereld eventjes in en wordt je jezelf heel snel bewust van wat er belangrijk is in het leven. Je moet door! Toen ik het huis overnam en mijn handtekening onder het nieuwe contract zette, voelde het alsof dit het resultaat was van jarenlang hard werken. Een selfmade man, maar met de nodige hulp van lieve mensen om mij heen.

6) Rosé: ja lekker, of no way?

No way Rosé.

7) Wat is voor jou de kern van het man-zijn?

Ik denk dat een echte man precies weet wie hij is, zichzelf en anderen respecteert en nooit stopt met zich te  ontwikkelen. Ik ben zelf altijd op zoek naar the next level in alles wat ik doe, inclusief het gelukkig maken van mijn vriendin. Als dat betekent dat je gaat hightea-en op zondag, so be it! Gek genoeg is het wereldbeeld van manzijn nog steeds gebaseerd op een aantal stereotypen. Zonde! Ik ben juist van mening dat ‘manzijn’ om de juiste balans draait. Zo laat ik anderen altijd in hun waarde, maar laat ik zeker niet over mij heenlopen. Ik bepaal zelf wat en hoe ik het doe, maar sta ook wel open voor andermans mening. Tot slot, ik föhn mijn haar en het maakt me geen f*ck uit wat iemand daarvan vindt.

Written by Remon de Groot

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Tien minuten

nederlandse-series-voor-echte-mannen

Echte mannen kijken Nederlandse tv-series