in ,

Echte mannen kijken Nederlandse tv-series

Vandaag de dag zijn er vrij veel series voor echte mannen. Uiteraard zijn de grote Amerikaanse series zoals Game of Thrones, Breaking Bad en Prison Break wel bekend onder the guys. Maar er zijn ook een aantal Nederlandse toppertjes leuk voor echte mannen om te bekijken. Ontdek ze in deze blog.

penoza-serie1: Penoza

Een pareltje van eigen bodem, Penoza. Deze serie is absoluut echte-mannen-waardig. De serie gaat over hoofdrolspeelster Carmen van Walraven en haar familie. Haar man is een bekende crimineel en Carmen raakt zelf steeds meer betrokken in het criminele circuit. Een serie met een realistisch beeld van de Amsterdamse onderwereld, containers vol drugs en de nodige moordpartijen.

Deze serie is een aanrader vanwege het verhaal, het goede acteerwerk en het feit dat het behoorlijk realistisch is. Geen rare Goeden Tijden Slecht Tijden-praktijken waarbij mensen uit de dood opstaan of opeens weer kunnen lopen. Penoza telt nu 4 seizoenen, online terug te kijken.

2: Hollands Hoop

Hollands-hoop-serieHollands Hoop is het Nederlandse antwoord op Breaking Bad, dus aantrekkelijk voor mannen!
Deze serie gaat over forensisch psychiater Fokke Augustinus die na een burn-out thuis komt te zitten. Na de dood van zijn vader erft hij een boerderij op het Groningse platteland. Eenmaal met zijn gezin aangekomen bij boerderij “Hollands Hoop”, merkt hij dat de boerderij een wietplantage is die deel uitmaakt van een nog groter drugsimperium. Fokke wordt opgeslokt door de duistere praktijken met vele gevolgen.

Een goede serie die vrij onbekend is gebleven. Het tweede seizoen is al aangekondigd voor najaar 2016 dus een aanrader om eens lekker voor het eerste seizoen te gaan zitten!

3: Overspel

overspel-serieEen thriller van Nederlandse bodem die ook nog eens goed gelukt is! De titel dankt haar naam aan het overspel van de hoofdrolspeelster, Iris Hoegaarde. Een ambitieuze fotografe die getrouwd is met officier van justitie Pepijn van Erkel. Samen hebben ze één zoon. Tijdens haar werk komt Iris in contact met advocaat Willem Steenhouwer en het duurt niet lang voor Willem en Iris een affaire krijgen.

Overspel zit vol met verraad en machtsverhoudingen. De serie telt momenteel drie seizoenen, online terug te kijken.

4: Divorce

divorce-serieDe officieuze mannelijke tegenhanger van Gooische Vrouwen, Divorce. Een serie die dus voor echte mannen is gemaakt. Neem alleen het verhaal al: drie (aanstaande) gescheiden mannen die samen in één huis gaan wonen. De serie laat de veroveringen, ruzies en dagelijkse problemen zien van Boudewijn, David en Joris. Een serie waar veel mannen zich in kunnen vinden. Absolute aanrader dus, ook al kijkt je vrouw of vriendin stiekem mee.

Divorce heeft momenteel vier seizoenen. Deze zijn online te bekijken.

5: Flikken Maastricht

flikken-maastricht-serieLast but nog least, Flikken Maastricht. De Nederlandse misdaadserie die al 10 seizoenen lang een ontzettend groot succes is. De belangrijkste hoofdrollen zijn die van Floris Wolfs en Eva van Dongen. Dit rechercheteam krijg met veel verschillende moordzaken te maken. Een aantal afleveringen zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Flikken Maastricht heeft niet voor niets de Televizierring gewonnen. Een toffe serie die niet van het niveau Baantje is. No hard feelings naar Baantjer, maar dat was iets te voorspellend.

Vanwege de 10 seizoenen ideaal materiaal om lekker te binge-watchen.

 

Tip: Vanaf volgend jaar komt er een nieuwe serie genaamd KLEM, van de makers van Overspel.

Dus pak een biertje, een zak chips en lekker binge-watchen!

Written by Nick Keijzer

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Man zijn: hoe doe je dat? – Levi Witbaard

carriere-advies

Suits: Carrière-advies van Mike en Harvey