in

5 x toffe foodtruck festivals voor echte mannen

Echte mannen houden van eten, veel eten. En waar kun je nu beter eten dan op een foodtruck festival? De afgelopen jaren zijn foodfestivals steeds populairder geworden. Gezellig een dagje met je vriendin/vriend op pad of natuurlijk een dagje met de mannen weg voor een lekkere burger, apart biertje, zonnetje en een gave band. Zie hieronder een top vijf van de tofste foodtruck festivals voor aankomende zomer.

Taste of Amsterdam

taste-of-amsterdamHet Amstelpark wordt van donderdag 2 juni tot en met zondag 5 juni 2016 omgetoverd tot één groot, gastronomisch festival. Taste of Amsterdam is de koning onder de foodfestivals en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Dit restaurantfestival geeft jou de kans om kennis te maken met de beste keukens en chefs van Amsterdam. Daarnaast kun je als echte foodliefhebber ook deelnemen aan een wijnproeverij of masterclass. Pluspunt: je kunt schuilen in een tent als het slecht weer is. Een festival dat je absoluut niet mag missen!

Locatie:
Amstelpark

Entree:
Een toegangskaart kost €12,- en daarmee heb je één dag toegang tot Taste of Amsterdam. Het is ook mogelijk om een passe-partout te kopen, dit kost €22,- en hiermee kun je vier dagen lang genieten van culinaire hoogstandjes.

Gratis entree voor kinderen.

Trek-Rotterdam

foodtruck-festival-trekVan vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei 2016 staat het stadspark in Rotterdam in het teken van lekker eten en goede muziek. Dat is het foodtruck-festival Trek, dat vorig jaar een daverend succes was! Het festival vindt in meerdere steden plaats maar trapt af in Rotterdam. Check de website voor de overige plekken.

Met partners als 24Kitchen, Disaronno en Kornuit een absolute topper onder de foodtruck-festivals.

Locatie:
Vroesenpark in Rotterdam, naast dierentuin Blijdorp (en diverse andere locaties door Nederland)

Entree:
Gratis.

Rrrollend

foodtruck-festivals-rrrollendDit foodtruck-festival trekt de hele zomer het land door. Delft is de eerste stad die ze aandoen op 22, 23 en 24 april 2016. En het seizoen wordt afgesloten in Rotterdam, Kralingse Bos, op 14, 15 en 16 oktober 2016. Tussendoor is Rrrrollend van Hoofddorp tot aan Roermond en Groningen te vinden. Wil je het hele schema weten? Check dan even de website.

Voor dit festival geldt ook, alleen maar foodtrucks. Dus wat denk je van de Barbecue Brigade en de Burger Bus? Begint het water je al in de mond te lopen?

Locatie:
Diverse locaties in Nederland. Uniek is dat ook het noorden en zuiden wordt aangedaan.

Entree:
Gratis.

Amsterdam Kookt

foodfestival-amsterdam-kooktHet gebied rondom het Olympisch Stadion wordt van 5 tot en met 8 mei 2016 omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant. Dit muzikale foodfestival werd vorig jaar nog gehouden aan de NDSM-werf en was een daverend succes. Tijdens het festival wordt een combinatie gemaakt tussen muziek en food, met als hoogtepunt een optreden van Typhoon op 5 mei.

Amsterdam Kookt bestaat onder andere uit pop-up restaurants, foodtrucks, wijnplein en een foodmarket. Maar het ultieme hoogtepunt voor echte mannen is natuurlijk de biertuin. Lekker een biertje drinken in het zonnetje met een steak van Loetje. Aanrader dus!

Locatie:
Olympisch Stadion, Amsterdam-Zuid.

Entree:
Gratis.

food-soul-festivalFood Soul Festival

Op 27, 28 en 29 mei 2016 zijn in Noordwijk aan Zee rondom de vuurtoren ook foodtrucks te vinden. Een unieke setting langs het strand. Zo’n 15 foodtrucks zijn te vinden op het Food Soul Festival, waaronder de Beef Chief, de Pieper Mobiel en Sate-Man. Heb je deze dagen al andere plannen? Dan kun je het laatste weekend van augustus ook nog terecht in Zoetermeer.

Wat echte mannen natuurlijk erg aantrekkelijk vinden, is de bar met ambachtelijk gebrouwen bier. In combinatie met het strand, de zeelucht en een aantal unieke foodtrucks zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Locatie:
Noordwijk aan Zee, rondom de vuurtoren.

Entree:
Gratis.

Dus laat je haar groeien voor dat hippe knotje en laat je baard staan, dan ben je ready voor de foodtruck festivals!

Written by Nick Keijzer

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

verzamelen

Een echte vent verzamelt zo!

Tien minuten