in ,

Wie bel jij als je een advocaat nodig hebt?

Als echte man kijk je natuurlijk de beste series die er zijn. In mijn optiek steekt er één met kop en schouders uit boven de rest: Breaking Bad. Maar goed, die serie is inmiddels afgelopen.

Wat zeg je? Je hebt Breaking Bad gemist? Het fantastische verhaal over een simpele scheikundeleraar die te horen krijgt dat hij kanker heeft en besluit zijn kennis te gebruiken voor andere doeleinden? Namelijk het maken van crystal meth! Hierin neemt hij zijn familie mee in zijn reis. Een reis waarin hij vele dubieuze mensen ontmoet waaronder Saul Goodman.

Better call Saul!

Breaking Bad mag dan voorbij zijn, Saul Goodman heeft nu zijn eigen serie: Better call Saul. In Better call Saul heet Saul overigens gewoon Jimmy McGill. In deze spin-off van Breaking Bad zien we de rise (and fall?) van Saul/Jimmy; een advocaat opererend op het randje van de wet.

Seizoen 2 is begonnen

In Amerika is net seizoen 2 begonnen. Seizoen 1 eindigde dusdanig dat ik dacht: Yes, in seizoen 2 krijgen we de echte Saul Goodman te zien! Maar nee. Tot op heden weet zijn omgeving hem nog in toom te houden en in het keurslijf te dwingen waarvan je kunt zien en voelen dat Saul eruit wil breken.

Het tempo van de serie ligt mogelijk nog lager dan bij Breaking Bad. Inmiddels is er een meer dan ongezonde spanning tussen Saul en zijn broer Chuck en is Mike ook een bekend karakter geworden in de serie. En ja, er komen nog andere karakters voorbij die we kennen van de avonturen in Breaking Bad.

Jimmy wat doe je?

Als je Breaking Bad hebt gevolgd, weet je welke kant onze Jimmy op gaat en eigenlijk zit je te wachten op het moment dat dat echt gaat gebeuren, maar de opbouw daar naartoe is er eentje van geduld voor de kijker.

En juist die spanning, tergend rustige opbouw en de melancholie die de serie uitstraalt maken het de moeite waard om te kijken. Dus, wil je over een jaar of twee, als het helemaal losgaat in deze serie, de boot niet hebben gemist, volg dan vanaf nú Better call Saul!

Join the club!

Wie wil er nu stiekem niet die wereld verkennen, waarin je je eigen verhalen kunt creëren en mensen om de tuin kunt leiden? In plaats van een brave Hendrik achter een PC te zitten in een bedompte kantoorruimte. Waar je natuurlijk netjes de regels volgt van anderen. Kom op, join the club, wees creatief in je oplossingen en word als Jimmy!

Written by Richard

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Naar de Voedselbank #5December

Restaurant Saigon: een Utrechts geheim dat geheim mag blijven