in

Waarom mannen zo blij worden van hun gadgets

Wat is het toch met mannen en hun gadgets? Ik, als vrouw, stel mezelf deze vraag al jaren. Na een lang en diepgravend onderzoek lijk ik dan nu echt het antwoord gevonden te hebben. 

Sinds een aantal maanden werk ik bij een van de snelst groeiende online webwinkels, die zich voornamelijk bezig houdt met consumentenelektronica. Zoals je waarschijnlijk al verwacht, is het grootste gedeelte van mijn collega’s man en enorm gek op gadgets. Iedere dag worden de nieuwste ontwikkelingen besproken. Een Samsung Galaxy S5 neo kopen is meer regel dan uitzondering en voor het testen van toffe elektronica staan de rijen letterlijk tot in de kantine.

De aantrekkingskracht van gadgets

Stiekem begin ik er zelf ook steeds meer geïnteresseerd in te raken. Tegenwoordig kan ik thuis met mijn smartphone niet alleen de kachel laten opwarmen, maar ook mijn verlichting aan- en uitschakelen en de draadloze speakers bedienen. Met mijn toenemende interesse komt er ook een stukje man in mij los en begin ik het zowaar te begrijpen. Om er zeker van te zijn dat mijn theorieën kloppen heb ik ze voorgelegd aan mijn mannelijke collega’s. Samen kwamen we tot een mooi lijstje!

Het is de schuld van Inspector Gadget

Welk klein jongetje droomde er vroeger niet van om een hoed te hebben waar een zaklamp, knuppel, vergrootglas en keiharde toeter uitkwam? Ook zou het super tof zijn als je uit je linkerduim een schroevendraaier tevoorschijn kon toveren en uit de rechter een geheime telefoon. Maar helaas was dat echt alleen weggelegd voor de superhelden onder ons.

En precies dat gevoel, dat je denkt dat je een superheld bent, dat heb je ook bij een nieuwe gadget! Op je horloge zien wie er belt, hoeveel mailtjes er op je wachten en wat het weer van morgen wordt, geeft je kennis. En kennis is macht. En wat komt er na macht? Precies, world domination!

Wie heeft de grootste?

‘Oh, zet jij je lampen nog aan met de schakelaar? Nee hoor, dat is niet gek. Ik heb er alleen een app voor.’ Geef maar eerlijk toe, hoe vaak heb jij zo’n soort zin uitgesproken als gadgetfreak? Waarschijnlijk onnoemelijk vaak. Als je een gave gadget hebt, wil je die natuurlijk laten zien. Het gevolg is dat het al snel lijkt op een gevalletje ‘wie heeft de grootste’. Of netter gezegd: je bent een trotse pauw en je wilt natuurlijk wel laten zien dat jouw veren een stuk mooier zijn dan die van de buurman.

Je bevindt je in de toekomst

Het begon jaren geleden met de 3D tv. Opeens kon je niet alleen maar in de bioscoop naar een 3D film kijken, maar kwam ook thuis de Titanic recht op je afgestormd, gevolgd door honderden minions en de bloeddorstige monsters uit Jurassic Park.

Tegenwoordig is zo’n tv een lachertje. Als je echt indruk wil maken, dan ga je voor een Virtual Reality Headset. In dat geval kijk je niet alleen ergens naar, maar je beleeft het ook echt! Games zullen nooit meer hetzelfde zijn en skypen met familieleden voelt alsof je zelf ook aan de andere kant van de wereld bent.

Gadgets zijn enorm innovatief en geven je constant het gevoel dat alles mogelijk is. Ze zorgen ervoor dat het lijkt alsof je in de toekomst bent. De sky is allang niet meer the limit; er is nog zoveel meer mogelijk!

Man versus vrouw

Bovenstaande redenen geven mij dus een prima antwoord op de vraag waarom mannen zo gek zijn op gadgets. Maar ja, ik ben een vrouw. Voel jij je nu behoorlijk over een kam geschoren? Vind jij dat ik er totaal de ballen verstand van heb en houd jij van gadgets om een totaal andere reden? Laat het me weten in de comments!

  • Geschreven door: Gabriella van Rosmalen
  • Eindredactie door: Emmy Troquete

Written by Brainpowered By

Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

4 dilemma’s voor ‘later’ waar je nu al over moet nadenken

Lege broodtrommels, kinderliedjes en waarom het me niet meer lukt om te bloggen