in

To beard or not to beard? Zorg in elk geval dat ‘ie kek is!

Dat is een vraag die veel mannen (en sommige vrouwen) zichzelf stellen. Maar met die vraag alleen ben je er nog niet. Het haar gaat groeien, en hoe dan verder? Laat die innerlijke houthakker alsjeblieft alleen gecontroleerd naar buiten.

Oproep aan schurftige baardjes

Over de baardenrenaissance zijn de meningen verdeeld. Laten we het in elk geval erover eens zijn dat schurftige, plukkerige, zie-de-maan-schijnt-door-de-bomen-baarden niet kunnen. Niemand hoort eruit te zien alsof er net een zieke bosmarmot is gestorven op hun gezicht. Als we er gezamenlijk voor kiezen om de volgende adviezen te volgen, dan ben ik ervan overtuigd dat we de comb over van de kin kunnen uitbannen.

1. Is de baard de kin waard?

Het is belangrijk om je te realiseren dat je per definitie slachtoffer van je genen bent. Hoe erg je misschien ook hunkert naar een vol en weelderig kaakbreed gezichtstapijt, het kan zijn dat dit niet in de kaarten zit.

Tenminste, niet totdat de konthaartransplantatie wordt uitgevonden die mannen opeens laat rondlopen met verdacht krullende baarden. Maar tot de techniek zover is, moet je genoegen nemen met de opties die jou ter beschikking staan.

Onthoud: de innerlijke baard is meer waard dan de uiterlijke baard. Dus stel jezelf de vraag: is de baard die jij kunt kweken ook echt de kin waard(ig)?

2. Gezichtsonkruid

Haren horen niet op, of uit, de neus en oren te groeien. De enige conclusie is dat die haren eikels zijn, of de regels niet snappen. Als jij lijdt aan gezichtsonkruid, ga het dan te lijf met pincet, scheermes of wat mij betreft een vlammenwerper. Maar zorg dat je deze haren onder controle krijgt en dat je dit bijhoudt.

Haren schijnen namelijk de neiging te hebben terug te groeien.

En, als je dan toch bezig bent, pluk de unibrow! Pas wel op dat je hierin niet doorschiet, je wilt er immers niet uitzien zoals sommige vrouwen: de wenkbrauwen vervangen door twee potloodstreepjes en hierdoor rondlopend met een constante alsjemenou-blik. Vind een goede balans tussen de ‘Bert’ en de ‘chemokuur’ look en alles komt goed.

3. DIY baardverzorging

Of je stijlicoon nu Gandalf is of dat je liever kiest voor een blotebillengezicht, het is belangrijk om de baard te verzorgen. Als je niet het type bent om naar een überhippe barbershop te gaan voor een kinky kapsel, dan zit er niks anders op dan het zelf doen.

Trim, style, kap en knip totdat elke haar de gewenste lengte heeft. Was je baard regelmatig! De melksnor moet een metafoor blijven en voedselresten in je baard zijn niet cool.

En tot slot, voor iedere baard van een bepaalde lengte, gebruik af en toe baardolie of conditioner. Je slaat twee vliegen in één klap, je baardhaar ziet er goed uit en kriebelt minder en je ruikt lekker mannelijk. Welke man wil immers niet ruiken alsof hij net door het bos is wezen rennen om met zijn blote handen bomen te vellen en een beer in de ballen te trappen?

Je hebt maar één kaak

Van kinnen hebben sommigen meerdere, maar iedereen heeft slechts één kaak. Wees er daarom zuinig op. Volg het stappenplan en voorkom dat je er uitziet als een puisterige puber die net zijn eerste verdwaalde haren cultiveert. Want daar wordt niemand enthousiast van!

Written by hansko

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

3 redenen waarom gezond doen niet altijd hoeft

Reality check