in

Man zijn, hoe doe je dat? – Marcel Vergonet

Wat betekent het om man te zijn? Wanneer wordt een jongen een man? Wij van ManMag willen dat weten en gaan het dus de komende tijd aan zoveel mogelijk verschillende mannen vragen.

GruttenpierNaam: Marcel Vergonet

Leeftijd: 42 jaar

Beroep: consultance Jedi

Aantal kinderen: 2

In deze rubriek hebben Johan, Bouke en ik onze mening over het man-zijn al verteld. Hoog tijd dus dat wij de immer sympathieke Fries Marcel Vergonet aan de tand gaan voelen. Met zijn 4 jaar bij Content Collective is onze eigen Grutte Pier (een stoere Friese volksheld, zoek maar op) een van de langst actieve bloggers. Maar wie is toch de man achter hem?

1) Op een schaal van 1-10, hoe mannelijk vind je jezelf? Kun je uitleggen hoe je tot die score bent gekomen?

Ik geef mezelf een dikke 10! De laatste keer dat ik keek, tijdens een bezoekje aan het toilet, hing alles er nog! O, je bedoelt het niet zo letterlijk! Ahum. Dan geef ik mezelf een 8,5. Ben absoluut geen voetbalfan. Ik kijk er totaal niet naar, maar ik hou er wel van om sport te doen. Behalve voetbal dan. Daarnaast hou ik ook niet van klussen, zoals de stereotype man. Als ik eenmaal bezig ben en resultaat zie, dan merk ik dat ik er wel plezier in heb. Ik kan het ook best goed. De 8,5 heb ik vooral te danken aan het feit dat ik een ‘lover’ ben en ‘not a fighter’. Agressie vind ik absoluut niet mannelijk! Dat valt onder de categorie dom.

2) Gezichtscrème, ja of nee?

Wel eens geprobeerd. Zo’n zalfje tegen wallen onder je ogen gemaakt van slakkenslijm of zoiets. Maar nu gebruik ik niets meer. Ik heb namelijk een theorie. Hahaha! Ik geloof erin dat als ik veel zalfjes gebruik mijn huid went aan de toevoegingen. Mijn huid wordt er lui door en produceert daardoor minder stofjes om zelf datgene te doen wat de zalfjes doen.

3) Wanneer voel je je op je mannelijkst?

Ik voel mij het mannelijkst tijdens drie momenten. Het eerste moment gaat je niets aan. 🙂 Het tweede moment is als ik de woorden papa hoor uit de monden van mijn kinderen. En het derde moment is als ik mijn houthakkersoverhemd aantrek en met een een ongeschoren kop naar het bos ga met een bijl. Ik zie je nu kijken met een blik van: “Meent hij dit nu echt?” Ja natuurlijk meen ik dit! Ik doe het alleen nooit. Dus dan laat ik het maar bij de eerste twee.

4) En wanneer het minst?

Nu wordt het moeilijk, want ik voel mij altijd man. Ik ben het nu eenmaal. Een man die zichzelf op vraag 1 een 10 zou hebben gegeven, kan misschien zeggen dat hij zichzelf het minst man voelde toen hij moest huilen. Maar kom op! Ik ben geen robot! Ik jank best wel eens. Niet vaak, maar best wel eens! Dat kan tijdens een emotioneel moment in een film of omdat ik trots ben op iets wat een van mijn kinderen doet. Maar ook om echt verdrietige dingen. Als ik dan toch iets moet zeggen, dan is het misschien wel het moment dat ik tijdens de finale van het WK in 2010 met een vriendin op het terras rosé zat te drinken. We waren zo in gesprek dat we niet door hadden dat Nederland verloren had.

5) Wanneer was je je er voor het eerst van bewust dat je een man was geworden?

De nacht dat mijn vriendinnetje voor het eerst mocht blijven slapen. Ik woonde nog bij mijn ouders. We mochten niet bij elkaar op één kamer. Mijn ouders waren best ouderwets. Toch wist ik stiekem bij haar op de kamer te komen. Dat was de eerste keer dat ik me bewust man voelde.

6) Rosé: ja lekker, of no way?

Lekker hoor! Ik zeg niet heel snel tegen een drankje ‘no way’.

7) Wat is voor jou de kern van het man-zijn?

De kern van het man zijn zit ‘m voor mij in het lekker mezelf zijn, keuzes durven maken, recht door zee, zeker van zaken en vooral niet te moeilijk doen over dingen door het kapot te analyseren, maar het juist open te laten.

Written by Remon de Groot

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Lege broodtrommels, kinderliedjes en waarom het me niet meer lukt om te bloggen

Naar de Voedselbank #5December