in ,

Wat Is Vandaag De Dag Nog Echt Mannenwerk?

De echte man… zit hij dagelijks achter een bureau en staat hij mensen telefonisch te woord of staat hij met zijn blote mannenklauwen jouw toekomstige huis te maken? Het is een lastige vraag, omdat er vandaag de dag op allerlei verrassende posities een man werkzaam is. Wat is er in de afgelopen jaren veranderd op het gebied van mannenwerk?

Vroegâh waren deze 5 banen geschikte voor echte mannen:

Bouwvakker

We hebben allemaal een bepaald beeld voor ogen van een bouwvakker: een shirtloze man die op een steiger in de zon staat werken als een gek. Een echte bouwvakker fluit naar vrouwen die voorbij lopen, terwijl hij sjouwt met grote stenen en loden pijpen.

Meubelmaker

Spaanders, splinters en spijkers. Allemaal essentiële zaken waar een meubelmaker dagelijks mee te maken krijgt. Hij is handig en creëert de meest functionele en stijlvolle meubels, zoals hij ze zelf heeft ontworpen.

Slager

Een slager bivakkeert dagelijks tussen de runderlappen en biefstukken. Een wit schort met bloedspetters erop en een groot mes waarmee de fijnste lapjes kunnen worden gesneden. Slager zijn is een echt ambacht en puur vakmanschap.

Echt mannenwerk slager

Mijnwerker

Limburg was de thuisbasis van de echte mijnwerkers, ook wel koempels genoemd. De zwarte vegen op hun gezicht staken af bij hun gele mijnwerkershelm. Ze waren keihard aan het werk onder de grond. Het werken in ploegendiensten vroeg veel van deze mannen en het werd dan ook als een loodzwaar beroep gezien.

Buschauffeur

Het grote stuur, het rubber van de banden op het wegdek, het zijn dit soort zaken die het interessant maken voor mannen om aan de slag te gaan als buschauffeur. Het is meer dan alleen personen vervoeren van A naar B. Het is de ronkende motor die het hart van een man sneller doet kloppen.

Buschauffeur mannen job

Tegenwoordig zie je steeds meer mannen aan het werk bij de volgende banen:

Voedingsdeskundige

Een voedingsdeskundige is bezig met het onderhouden van het lichaam. Welke vezels zijn de juiste en welke vitaminen zijn essentieel voor het menselijk lichaam? Van het ijzer in de bouw, naar ijzer als voedingsstof. Een echte man eet niet elke dag een groot, sappig stuk vlees, maar let ook op de juiste eetbalans.

Huishoudelijke schoonmaker

Het lijkt in eerste instantie misschien wat onwerkelijk, maar het aantal mannelijke huishoudelijke schoonmakers stijgt. Een hedendaagse man hoeft zich niet meer te schamen wanneer hij de was strijkt, de vaatwasser inruimt of met een Swiffer door het huis heen banjert.

Schoonmaken mannenwerk

Verpleger

Het is een eervol beroep wanneer je minder gezonde mensen helpt om zo snel mogelijk weer topfit te zijn. Het beeld van vrouwen in een ziekenhuis met een wit kapje in hun perfect geföhnde haar, is sinds enkele jaren een foutief beeld. De man is niet meer weg te denken uit het hedendaagse ziekenhuisbeeld en daar zijn we maar wat blij mee.

Kapper

Waar voorheen alleen vrouwen je alles konden vertellen over boblijnen, soorten wax en laagjes in je haar, zijn het tegenwoordig de mannen die met een schaar in hun handen een waar kunstwerk maken van je kapsel. Van touperen tot coupe soleil, een echte man beheerst alle facetten van het kappersvak.

Kapper een job voor mannen

Coach

Van assertiviteitstrainer tot loopbaanbegeleider, van sollicitatie- tot presentatiecoach. Een man als coach staat in verbinding met de gevoelens van de ander. Een coach helpt je graag verder bij de antwoorden op je vragen.

Ben jij nieuwsgierig naar wat ervoor zorgt dat iemand een echte man is? Je kan ook hier eens kijken of je voldoet aan een aantal eisen.

Written by Nick Keijzer

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

De basis voor een leuk kind

4 dilemma’s voor ‘later’ waar je nu al over moet nadenken