in

Van werkende mama naar ondernemende mama

2016 is voor mij een heel spannend jaar. Het is het jaar waarin ik mijn hart volg en mijn droom laat uitkomen: ik word eigen ondernemer! 

Het heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Oh ja, en heel veel slapeloze nachten en stress. Maar het was het waard, dat weet ik zeker. Ik was er helemaal klaar mee, met het werken voor een baas welteverstaan. Ik wil mijn eigen baas zijn, van mijn passie mijn werk maken en werken op dagen en tijden dat het voor mij en ons gezin het meest gunstig is. Maar ja, hoe pak ik dat aan?

Stappenplan

Stap 1: een en ander goed doorspreken met manlief. Voor mij de allerbelangrijkste stap, want uiteraard kan ik dit niet zonder zijn steun en support.
Stap 2: een businessplan uitwerken en exact op papier zetten wat ik wil en hoe ik dit denk te gaan bereiken. Nadat manlief ook na het lezen van mijn plan enthousiast bleef, was stap 3 eigenlijk heel gemakkelijk ????
Stap 3: de sprong in het diepe daadwerkelijk wagen en mijn baan opzeggen.
Stap 4: het uitvoeren en realiseren van mijn plannen.

Oase van rust

Uiteraard is het stappenplan zoals hierboven beschreven een beknoptere versie van wat er daadwerkelijk allemaal gebeurd is. Nadat ik de beslissing had genomen om te stoppen met werken buitenshuis, belandde ik, qua gevoel, in een oase van rust. Ook nu we enkele weken verder zijn ervaar ik dat nog steeds zo. En niet alleen ik voel dit zo, ook de kinderen zijn veel relaxter. Ze hoeven niet meer naar de voor- of naschoolse opvang, dus hun schooldag begint en eindigt nu rustiger. Dat doet ze goed, dat zie ik en dat voel ik. En daar word deze mama ook weer blij van. Manlief hoeft ook niet meer te stressen in de ochtend. Hij kan opstaan en naar zijn werk vertrekken, zonder eerst een rondje opvang te moeten doen. Of zijn afspraken zo inplannen dat hij de jongens op school kan afzetten. Mijn keuze voelt goed voor iedereen!

Uitzoeken, plannen en uitvoeren

Op dit moment ben ik alles verder aan het uitwerken. Mijn logo is ontworpen, mijn website is online en ik ben keihard aan het studeren voor mijn examen Bedrijfsbeheer op 25 februari. Als ik dat (in België verplichte) papiertje heb, kan ik mijn bedrijf officieel laten inschrijven en écht starten. Ik moet er keihard voor werken en heb nu minder vrije tijd dan toen ik nog buitenshuis werkte. Maar ondanks dat, deel ik mijn tijd nu zo in dat ik er voor en na school kan zijn voor mijn kids. En dat is precies wat ik wil!

Van mijn passie mijn werk maken

Waar ik nog het meest gelukkig van word, is dat ik nu van mijn passie mijn werk ga maken. Daardoor voelt het helemaal niet als werken. Ik voel me vrij, en zeg nu zelf, wat is nu mooier dan dat?! Hopelijk inspireert mijn blog iedere werkende mama die nog twijfelt om voor zichzelf te beginnen. Niet twijfelen, gewoon doen. Volg je hart, daar krijg je nooit spijt van! Nieuwsgierig geworden naar wat ik ga doen? Kijk dan snel op www.hworkx.be.

Written by Heidi Willems

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Vijf voordelen van gescheiden ouder zijn!

Verwarmpjes