in

Vijf voordelen van gescheiden ouder zijn!

Drie en een half jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat ik de voordelen zou zien van gescheiden ouder zijn. Hoe kan een mens zichzelf verrassen!

Die eerste periode, vooral het eerste jaar, stond bij mij in het teken van overleven. Koud bevallen van mijn derde kind, kwam ik er alleen voor te staan. Mijn brein vulde zich direct met actieplannen en overlevingsstrategieën. Het idee dat ik ooit zou kunnen genieten als gescheiden moeder, kwam absoluut niet in mij op. Inmiddels heb ik een goede verstandhouding met mijn ex en een fijne omgangsregeling. Nu kan ik wel stellen dat het gescheiden zijn ook fijn is! Ik noem maar eens vijf voordelen.

Uitslapen

Op het moment dat de baby groot genoeg was en goed afgekolfde melk uit het flesje dronk, kon hij een nachtje naar zijn vader. De eerste paar keer brak mijn hart in duizend stukjes en kon ik er niets mee. Maar nu kan ik heerlijk genieten van een ochtend uitslapen. Geen wekkers, vroege vogels naast mijn bed of andere verplichtingen. Gewoon met mijn luie reet in bed liggen totdat ík besluit wanneer ik eruit wil. Klein minpuntje is de biologische klok. Deze is keurig door jaren ervaring geprogrammeerd op een tijd vóór acht uur ‘s morgens. Dus uitslapen is een redelijk ruim begrip.

Geen zwemles

Om de week heb ik geen idioot vroege zwemles op zaterdagmorgen. De ene week moet ik met klotsende oksels een peuter van drie met stuiterballenenergie vermaken én ook nog een blik werpen op een spartelende en zwemmende dochter. De andere week heb ik heerlijk vrij van dit zweterige klusje en denk ik gniffelend met enig leedvermaak aan de andere partij die de klos is. (Dat ik zeer bewust de zwemles op deze dag heb geboekt, zal ik maar niet vertellen.)

De krant lezen

Met de kinderen om mij heen moet ik de voorpagina van de krant zes keer opnieuw lezen om te weten van welke dag die krant is. Om de haverklap word ik gestoord omdat de jongste moet plassen, de dochters elkaar in de haren vliegen en zo niet meer elkaars beste maatjes zijn. Het is helemaal met die krant bekeken als de ‘oppas’ op is. Is ‘Steve-Jobs’ verdorie weer op het moment suprême leeg! ARG!

Als ik alleen thuis ben, lees ik zelfs de advertenties nauwkeurig. En verdiep ik mij ook nog in de televisiegids achterin, hoewel ik nauwelijks tv kijk. Tussendoor struin ik het internet nog af en Google ik wat raak als ik van een interessant stuk meer wil weten. Zeeën van tijd blijk ik ineens te hebben!

Studentenmaaltijd

Met drie kinderen in huis en werkdagen van ‘s morgenvroeg tot ‘s avonds laat, is een strakke maaltijdplanning en een bomvolle koelkast een vereiste. Op de dagen home alone staar ik vaak wezenloos in een behoorlijk lege koelkast. En aangezien ik geen keukenprinses ben, komt mijn inspiratie niet verder dan een tosti of salade. Iets te eten halen of een fout frietje is dan ook het devies. Gewoon last minute bedenken wat je gaat eten, ik houd ervan.

Nachtleven

En zo ontdekte ik na een lange periode weer het nachtleven. Als single mom moet je toch een keer weer ‘aan de bak’ hè. Het begon met zoonlief in de Maxi-Cosi op de bar. Samen hebben we zo wel eens een vrijmibo beleefd. En voordat er nu naar de kinderbescherming wordt gebeld; ik was keurig, best nuchter, om half negen thuis.

Tegenwoordig ga ik met vriendinnen naar het theater of het filmhuis. Of ik beland ergens in een kroeg of fout discofeestje. Daar vertrek ik nog wel eens wat aangeschoten vandaan. Die kater is trouwens in de loop der jaren niet veranderd: die komt nog steeds snoeihard binnen.

Het is als het ware ‘best of both worlds’. Ik ben vrouw, moeder, heb werk én kan cultureel bezig zijn. Ik kan dus wel stellen dat gescheiden zijn best leuke kanten heeft. Wie had dat gedacht? Ik niet!

Nu ben ik razend benieuwd naar jullie voordelen. Zo houden we dit best zware onderwerp wellicht wat luchtig én stiekem leuk.

Written by Daniëlle Brand

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

In zeven stappen je lichaam kwijt

Van werkende mama naar ondernemende mama