in

Tien beroemde auto’s van het witte doek

Best leuk hoor om je te vergapen aan beroemde acteurs en actrices. Maar wat dacht je van deze rijdende celebrities? Tien beroemde auto’s uit de film.

1.

1948 Ford De Luxe: Grease

‘Well, this car could be systematic, hydromatic, ultramatic. Why couldn’t it be Greased Lightnin’. Ik geloof dat ik deze film ongeveer tien keer heb gezien. Op de auto zelf heb ik toen iets minder gelet, want oh wat had ik een crush op John Travolta met zijn heerlijke moves. Maar bij nader inzien mag die oude Ford er ook best zijn!

2.

1977 Mini Cooper: Mr Bean

Dat waren nog eens tijden. Met ons hele gezin keken we vroeger naar Mr Bean. Lachen, gieren, brullen. En dat autoooooootje! Geweldig. De rode mini was na de eerste aflevering gecrasht, daarna reed Mr Bean rond in een prachtige gifkikker met zwarte streep op de motorkap.

3.

2015 Aston Martin DB10: Spectre

Deze beauty werd speciaal voor de nieuwste bondfilm Spectre gemaakt. Er rolden tien exemplaren van de band, waarvan er maar liefst zeven tijdens de opnames van de film sneuvelden. Zonde! Er is voor 34 miljoen euro schade gereden dus ik hoop dat de makers van de film een goede autoverzekering hadden.

4.

1963 Model 117 Volkswagen (Type 1): Herbie

Herbie heette de hoofdrolspeler van deze serie Disneyfilms. In totaal zijn er van 1969 tot en met 2005 maar liefst vijf films verschenen met deze aandoenlijke Volkswagen Kever met een eigen willetje in de hoofdrol. Leuk detail: in de eerste film lijkt de auto zelf te rijden. De chauffeur zat op de verlaagde achterbank en kon door een gat in de bodem van de auto zien waar hij moest rijden.

5.

1989 GM Batmobile: Batman en Batman Returns

Dit gitzwarte race- en vechtmonster mocht in twee Batmanfilms komen opdraven. De auto was de persoonlijke gadget van Batman. Hij stond geparkeerd in de Batcave en was op afstand bestuurbaar. Wist je trouwens dat de eerste Batmobile een rode Sedan was? Deze verscheen in 1939 in een stripboek en heette toen nog gewoon ‘his car’.

6.

1983 GMC Vandura: The A-team

Het is een soort begrip geworden: de A-teambus. De robuuste, zwarte GMC Vandura wordt overal op internet nog aangeboden: voor bruiloften, vrijgezellenfeesten, gala’s, fotoshoots en noem maar op. Toch wel één van mijn favoriete series uit de jaren ’80! Alleen al omdat een oom van mij sprekend op Hannibal leek.

7.

1981 DeLorean DMC-12: Back to the future I, II en III

Op 21 oktober 2015 ontploften social media. Het was namelijk de dag waarop Michael J. Fox met zijn vriendin in de DeLorean stapte en vanuit de jaren ’80 terecht kwam in 2015. De voorspellingen die uitkwamen zijn: videobellen, vingerafdruktechnologie, tablets, 3D-technologie en drones. Geen vliegende auto’s vooralsnog.

8.

1982 Pontiac Firebird Trans-Am: Knight Rider

Toch wel één van de meest fantastissssche film-tunes wat mij betreft is die van de Knight Rider. Een oud-college had ‘m zelfs als ringtone. En dan die auto, genaamd KITT. Wauw! David Hasselhoff als Michael Knight, vond ik toen wel een lekker ding, maar nu is hij een beetje vergane glorie.

9.

1971 Chevrolet Impala Convertible: Flodder

Wie herinnert zich de beroemde scène niet: Kees die op de motorkap van haar buurman’s dure auto hangt en zegt: ‘Mooie wagen’ en vervolgens ‘Buurman wat doet u nu’. Zelf reden de Flodders in een oude, poederroze Chevrolet, de grote trots van Johnny.

https://www.youtube.com/watch?v=vKlsgocee8g&spfreload=10

10.

1973 Volkswagen Transporter (Type 2): Little Miss Sunshine

Persoonlijk vind ik dit één van de meest aandoenlijke films van de laatste jaren. De scène waarbij ik in de bioscoop een lachkick kreeg die net iets te lang duurde, is het moment dat de Volkswagenbus van familie Hoover kuren krijgt en ze één voor één in de bus moeten springen.

Jouw favoriete rijdende celebrity?

En wat is jouw favoriete auto van het witte doek? Welke zou jij nog aan deze lijst willen toevoegen?

Auteur: Kim Nelissen  | Fotocredit: Paul Drummond

Written by Brainpowered By

Maak jij er ook wel eens een knotje van?

Hoe houd je de peuterpuberhel gezellig? Drie tips