in

Man zijn, hoe doe je dat? – Johan Koning

Wat betekent het om man te zijn? Wanneer wordt een jongen een man? Wij van ManMag willen dat weten en gaan het dus de komende tijd aan zo veel mogelijk verschillende mannen vragen.

Foto Johan KoningNaam: Johan Koning
Leeftijd: 39 jaar
Beroep: freelance tekstschrijver & journalist
Burgerlijke staat: gehuwd
Kinderen: 2

Deze rubriek wordt gemaakt door Bouke Vlierhuis, Remon de Groot en ik. Omdat alle begin moeilijk is, trappen we hem zelf ook af. Remon ging de vorige keer met de billen bloot, nu is het de eer aan mij om mijn mannelijkheid te tonen 😉 Hou je vast!

Op een schaal van 1-10, hoe mannelijk vind je jezelf? Kun je uitleggen hoe je tot die score bent gekomen?

Slechts een kereltje, net een mager zesje. En dat is dan ook precies het enige magere dat je aan deze man zult vinden 😉
Even zonder gekheid: ik ben geen durfal (je zult mij geen rotswand zien beklimmen en niet in een achtbaan zien stappen), vind vechten maar een raar fenomeen en ben verre van een kroegtijger. En dan drink ik ook nog met mate biertjes (liever witbier en – sorry Youp – Radlers).
Daar staat tegenover dat ik het voetbal met meer dan gemiddelde interesse volg. Vroeger kende ik de opstellingen van de complete eredivisie trouwens uit mijn hoofd. Bonuspunten, niet? En ik ben best handig met computers, randapparatuur en andere dingen die een snoer hebben. Over het algemeen lukt het me redelijk om die in elkaar te knutselen en aan de praat te krijgen. Ook die kans kop ik feilloos binnen, volgens mij.

Gezichtscrème, ja of nee?

Nee. Heel af en toe – ik scheer me meestal met een apparaat, niet met mesjes – gebruik ik wat aftershave-balsem.
Ik vind het overigens ook niet bijzonder aantrekkelijk als dames hun hele gezicht in de crème zetten. In alles houd ik meer van natuurlijke uitstraling. Rimpels? So be it.

Wanneer voel je je op je mannelijkst?

Ondanks mijn twee linkerhanden heb ik het toch maar mooi voor elkaar gekregen om een aantal klus-klussen in huis te voltooien. Ik sta niet bekend als de meest fanatieke klusser, maar soms zál het me lukken!

Kleine bekentenis: ik vind het eigenlijk best kerelachtig dat ik kan zeggen dat ik hier in huis de strijkbout hanteer.

En wanneer het minst?

Och jee. In de eerste voetbalwedstrijd die ik speelde misschien? Juist toen één van de middenvelders van de tegenstander de bal een ontzettende peer gaf, moest ik een paar stappen naar voren maken. De bal eindigde zeg maar in mijn onderbuik. Ondanks het feit dat ik nog maar een jongetje was, voelde ik mijn man-zijn wel degelijk. Maar ‘t was verre van een fijn gevoel…

Wanneer was je je er voor het eerst van bewust dat je een man was geworden?

Als jij (vrijwel) wekelijks de trein zou moeten pakken van het afgelegen Oost-Groningen naar ‘grote stad’ Leeuwarden, ja: dan zou je je ook wel man voelen. Mits je natuurlijk van het mannelijk geslacht bent.
Ik studeerde 5 jaar in de Friese hoofdstad, woonde daar ook op mezelf. En ik denk dat ik toen wel ergens het moment heb gehad dat ik daadwerkelijk volwassen begon te worden. Of iets dat erop leek.

Rose: ja lekker, of no way?

Ik ben geen extreme bierinnemer, zoals al eerder gezegd. Maar wijn is helemaal niet mijn ding. Je moet het, zeggen ze, leren drinken. Nou, ik moet nog veel leren.

Wat is voor jou de kern van het man-zijn?

Lief en lef. Leve de man!

Written by johank

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Werkende én mama! Ik weet niet of ik daar nu zo blij mee ben…

En…toen…was…hij…weg…!!!