in

Man zijn: hoe doe je dat? – Remon de Groot

Wat betekent het om een man te zijn? Wanneer wordt een jongen een man? Wij van ManMag willen dat weten en gaan het dus de komende tijd aan zo veel mogelijk verschillende mannen vragen.

Remon Reporter3Naam: Remon de Groot

leeftijd: 31 jaar

beroep: startende in content-branche

burgerlijke staat: samenwonend

kinderen: nee

Deze rubriek wordt gemaakt door Johan Koning, Bouke Vlierhuis en mij. Wij trappen hem ook af door in de eerste drie stukken onze eigen vragen te beantwoorden. Er is democratisch bepaald dat ik mag beginnen, dus daar gaan we…

Op een schaal van 1-10, hoe mannelijk vind je jezelf? Kun je uitleggen hoe je tot die score bent gekomen?

“Als het gaat over in hoeverre ik mezelf een stereotype man vind, dan geef ik mezelf een 2’tje voor de moeite. Voetbal boeit mij eigenlijk niet, op het Nederlands elftal na.  Ik hoop eind dit jaar echt, echt echt mijn rijbewijs te halen. Automerken zijn mij ook een beetje vreemd, als het ‘maar rijdt.’ Ik ben soms best een vreemde eend in de bijt en ga graag mijn eigen gang. Ik heb zo mijn eigen bevliegingen, zoals een passie voor hardlopen en boksen. Ik vind het ook belangrijk om het lef te hebben jezelf te zijn en in dat opzicht geef ik mezelf dan weer een 8, ha.”

Gezichtscrème: ja of nee?

“Soms zie ik best wel ijdele machomannen in mijn omgeving en die maken dan gebruik van smeerseltjes om er tiptop uit te zien. Ieder zijn ding hoor, ik ben in dat opzicht super gemakkelijk. Maar ik snap het echt niet wat ze daar mee aan moeten. Ik bedoel: als kind griezelde ik al van schmink, want dat was al voor meisjes. Ik hou ook gewoon niet van dingen aan of op mijn gezicht. Ketting of oorbellen aan me vind ik ook helemaal niets. Duidelijk, dus een nee.”

Wanneer voel je je op je mannelijkst?

“Wat een ongemakkelijke vraag. Dat verzint die Vlierhuis zeker weer? Tja, ik wil altijd wel hard doorgaan met het sporten. Ik heb de conditie van een paard met tien keer adhd. Je hebt het zweet op je voorhoofd en ondanks alle krampen ga ik door tot ik mijn ronde heb afgemaakt zoals ik dat wil en misschien nog wel wat meer erbij. Helaas werken mijn enkels niet altijd mee met bijv. hardlopen. Dat verstand op nul, keihard door willen gaan tot het uiterste, heb ik wel in me. En die roes van afgemat worden heb ik wel nodig als afleiding. Maar ben ik daarmee echt een oerman of gewoon een vet gek joch? Wie zal het zeggen?”

En wanneer het minst?

“Dat was tijdens mijn eerste reis met mijn vriendin. Ik vond het verkeerd dat ik geen rijbewijs had, en zij door heel Kreta moest rijden in haar luie vakantie. Dat motiveert mij juist ontzettend om alsnog mijn rijbewijs te halen.”

Borsthaar: afscheren of niet?

“Zou ik voor deze vraag een hulplijn in mogen schakelen? Oftewel dat laat ik van iedereen zelf afhangen waar die zich prettig bij voelt.”

Wanneer was je je er voor het eerst van bewust dat je een man was geworden?

” Ik sta er niet zo bij stil: net als het stempel ‘man’. Mijn vriendin zei laatst dat ze het juist zo leuk vindt dat ik op een hoop vlakken zo jong van geest ben. Ik uh… doe gewoon dingen, dingen die ik zelf leuk vind. Maar als je het me echt zou vragen: voel ik me gewoon al jaren een blije gup! En voor velen ben ik dat ook wel, denk ik.”

Rose: ja lekker of no way?

“Ik lust wel  bier. Al ben ik in vergelijking met mijn studententijd sowieso wel wat veranderd op dit gebied. Maar dat vraag je natuurlijk niet. Soms drink ik nog wel een goed glas wijn bij een lekker mediterraan gerecht in een sjiek restaurant.  Maar rosé vind ik zo lafjes, daar blijf ik van af. Ik hou sowieso ook wat minder van zoete alcoholische drankjes: behalve dan witbier, Flugel, glühwein, rumcola, Malibu-cola. Hmm, eigenlijk zijn zoete alcoholische drankjes ook best wel lekker.”

Wat is voor jou de kern van het man-zijn?

“Voor mij is dat juist niet meegaan in de hype. Jezelf durven zijn, dus lekker van de apenberg af. Wel zorgzaam zijn naar je omgeving: vrienden en familie etc. Elkaar helpen. En je eigen pad volgen. Leef en laten leven!”

Fotocredit afbeelding leeuw: Wikimedia by Vincenzo Gianferrari Pini

Written by Remon de Groot

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

7 apps die jouw leven makkelijker maken

Zes tekenen dat je in peuterpuberhel bent beland