in

Genoeg van work-eat-sleep-repeat? Koop een gadget en voel je weer kind!

Ken je dat gevoel van uitproberen? Gewoon, om te kijken of iets kan? Ik wel. Ik vind dat leuk. Of eigenlijk: supervetcool! Vooral als het gaat om leuke gadgets.

Zo had ik een aantal jaar geleden een Nokia 6050 (ja ja, ik weet het. Het was de oertijd). Zonder bluetooth en wifi, maar wel met infrarood. Mijn palmtop had ook infrarood. Ik belde altijd in bij XS4all (gewoon gratis!) zodat ik toegang kreeg tot het internet. De data die ik ophaalde stuurde ik via infrarood door naar de palmtop en voilà, mobiel internet! Althans, ik kon op mijn palmtop mijn hotmail bekijken. Net voordat de verbinding werd verbroken door het zwakke signaal.

Geen RSI maar RTI

T-Mobile-MDA-ProEen paar jaar daarna kocht ik een MDA Pro die communiceerde met mijn bluetooth headset en mijn GPS ontvanger. Ik kon handsfree bellen, makkelijk berichten tikken, vanwege het ENORME toetsenblok dat eraan hing, en daarnaast vertelde TomTom mij welke kant ik op moest in de auto. Handig! Alleen was die MDA zo zwaar dat je na twee minuten bellen al RTI had opgelopen: Repetitve Telephony Injury.

Streamen

Als fervent gamer gebruik ik mijn PS3 (jep, de 4 moet er nog komen) niet alleen om te gamen. Inmiddels al wat ouderwets, maar een jaartje of 3 geleden erg hip, was het streamen (met behulp van tversity) van video van je pc naar je gameconsole. Voordeel hierbij was (en is) dat je videobestanden die zich bevinden op je pc toch op je tv kunt bekijken. Totdat Sony besloot om bij een software-update wat beveiliging op de PS3 te zetten. Dag audio!

Early adopter?

Ik ben meestal geen early adopter (simpelweg een kwestie van keuzes op het financiële vlak) maar kan gadgets zoals Google glass en robots voor in huis (wie heeft er al een pepper?) zeer zeker waarderen. Daarom, het kriebelde al een tijdje, heb ik een drone gekocht. Weliswaar een kleintje, maar wel een met camera.

Het viel niet mee om te leren vliegen met de drone. De eerste avond raakte ik een lantaarnpaal, boom en ijzeren hek. Maar, practice makes perfect, we blijven oefenen. En filmen. Alhoewel dat hier in Nederland (met op elke vierkante meter zeven huizen) lastig is in verband met de privacy. Maar daar hebben we gelukkig Moviemaker voor.drone-1

Net als vroeger maakt het vliegen met die drone je weer een kind. Niks aan je hoofd behalve dat je bezig bent dat vliegende object in de lucht te houden, voordat het in de tuin van de buren knalt. Waarbij de rotors alle zelf geplante tomatenstruiken torpedeert en compleet vernietigt.

Kopen, kopen, kopen!

Dus ik zeg: kopen die drone en vliegen met die hap! Echt, je voelt je als een kind zo blij. Lekker in de buitenlucht met het najaarszonnetje genieten van de gekke capriolen van je drone. Voor 5 minuten, dat dan weer wel. Want na 5 minuten is de batterij van de drone leeg.

Written by Richard

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

De allerlekkerste kip ooit

Goede koffie: hoe zet je een echt lekker bakkie?