in

Gekke mannen club

Buiten dat ik een werkende mama ben, ben ik ook een sportende mama, een gezellig-met-vriendinnen-uit-eten- gaan mama en een avondje-met-vriendinnen-bijkletsen mama. Dat zijn mijn ultieme ontspan- en genietmomenten.

Ga je nog weg?

Mijn zonen vinden het vaak niet zo fijn als ik na het eten nog weg ga. Al hebben ze er de laatste tijd een stuk minder moeite mee. Ik vroeg me af hoe dit zou komen, maar had er nog geen antwoord op gekregen. Tot vandaag… Mijn jongste zoon kijkt me onderzoekend aan en vraagt of ik nog weg ga na het eten. Ik zeg dat ik een uurtje ga spinnen, maar dat ik terug ben voordat zij naar bed gaan. Als ik vraag waarom hij dit wil weten antwoord hij “Oh nee, zo maar hoor mama”.

Plannen smeden

Ik hoor mijn twee oogappels druk discussiëren en plannetjes smeden. Ze proesten het uit en krijgen er zelfs de slappe lach van. Als ik er bij kom zitten, zijn ze meteen stil en kijken ze me als onschuldige engeltjes aan, maar ze lijken niet van plan me te vertellen waarover ze zo’n lol hebben. Dus vraag ik er ook niet naar. Zodra ik weg loop, hoor ik ze weer smiespelen en giechelen.

Gekke mannen club

Als papa thuis is en we gegeten hebben gaat hun onderonsje vrolijk verder en wordt papa er ook bij geroepen. Ze hebben dikke lol en liggen in een deuk met z’n drieën. En weer wordt er, nu ietwat ongeduldig, gevraagd wanneer ik nu eindelijk ga sporten. Vreemd… Als ik quasi-verdrietig vraag of ze me graag weg willen hebben, klinkt het in koor “Jaaaaa, want als jij gaat sporten, hebben wij de gekke mannen club”.

Twee paar glinsterende ogen kijken me uitdagend aan. “Wat is dat, de gekke mannen club?” vraag ik. Ze kijken elkaar gniffelend aan en zeggen in koor “Nou mama, dan vertellen we vieze moppen, mogen we op de iPad en papa op de computer en laten we dikke scheten en vieze boeren”. Ze komen niet meer bij van het lachen.

Heerlijk dat ik met een dikke smile naar mijn spinningles kan vertrekken, wetende dat ze mij het komende uur niet zullen missen.

Written by Heidi Willems

Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Thuishouden of loslaten?

Help je mee om diabetes te genezen?