Koffiewekker The Barisieur van Joshua Renouf
in ,

Een Barista aan je bed met The Barisieur

Wat is er nóg lekkerder dan de geur van verse koffie op een zondagochtend? Zelfs als liefhebber van koffie kan ik toch nog wel wat dingen bedenken. Koffie van The Barisieur bijvoorbeeld. Deze ambitieuze designwekker maakt je niet alleen wakker, hij doet dat ook nog eens met verse koffie. Vanaf je nachtkastje.

Nieuwe prioriteiten

De gebroken nachten die ons momenteel teisteren zijn het gevolg van het staccato slaapritme van onze versgeboren zoon. Het is hem vergeven. Die nachten zijn ook de reden dat het tijdstip waarop het eerste shot cafeïne langzaam in het kopje loopt, drastisch is vervroegd. De katten daalden het eerste in prioriteit. Zij moeten nu hun ‘ontbijt’ uitstellen. Ook het bouwen van een prettige boterham is nu naar een later tijdstip verdrongen en zelfs het checken van mijn telefoon is in de lijst met prioriteiten serieus gedaald. De nieuwste volgorde is nu: zoontje, koffie, katten, boterham, telefoon. Daarna komt de wereld.

Designheld van het Jaar

De koffie met stip op twee op mijn wake-up list maakt mij direct doelgroep voor deze wekker. Dat ik nu eerst een trap af moet voor mijn eerste kop koffie, is nóg een reden om de designer van deze koffiewekker, Joshua Renouf, meteen Designheld van het Jaar te maken.

Naast koffiewekker The Barisieur ontwierp deze Britse industrieel ontwerper ook andere producten voor op het nachtkastje, zoals The Ally Lamp. Deze gecombineerde zaklamp en tafellamp is oplaadbaar en daardoor ook draadloos en draagbaar te gebruiken. Handig als je ‘s nachts een trap af moet. Of inbrekers in de schijnwerpers wilt zetten.

Roestvrijstalen kogellagers

Koffiezetten is niet heel ingewikkeld. Laat heet water los op gemalen koffiebonen en je komt een heel eind. De uitvinding van deze industrieel ontwerper werkt met roestvrijstalen kogellagers die met behulp van inductie het water laten koken. Het kokende water loopt vervolgens via een glazen buisje, in een met koffie gevulde filter. Geniaal in eenvoud.

Algemeen Normaal Peil

Behalve technisch slim bedacht, voorziet de wekker ook in een soort ontbijt-op-bed. Alleen zonder ontbijt. Mét koffie, op bed. Fantaseer even mee. Je ligt half onder de nog warme dekens. Met de ogen half open. Zojuist ben je niet wakker geworden van de normale wekker, maar van het geruststellende, zachte geborrel van kokend water. Over enkele minuten heb je ultra-verse koffie in één hand. De andere hand is zo romantisch vrij voor je partner. Of een mobieltje. Zodat je kunt lezen wat de wereld nog meer deed de afgelopen nacht.

Wanneer het caffeïne-gehalte in het bloed weer op Algemeen Normaal Peil is, dans je fluitend de trap af. In één soepele beweging geef je met je linkerhand katten te eten terwijl je met je rechterhand het ontbijt fixt. Wat een mooie manier om de dag te beginnen! Wat een tijdwinst!

Genialiteit heeft een prijs

Point taken; er zijn mooiere dingen te zien als je net wakker wordt op een zonnige zondagmorgen, maar dit mini-laboratorium ziet er wél stijlvol uit. Genialiteit heeft altijd een prijs. In dit geval tussen de € 280,- en € 680,-. Met de eerder aangetipte tijdwinst heb je dat echter snel terug verdiend. Kun je je zondag tenminste besteden aan de andere prioriteiten op je to-do-list. Zoals slapen. Of een kersverse zoon.

Written by Michiel Nagtegaal

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Havermoutmuffins

Damn those mindful havermoutmuffins

Thuishouden of loslaten?