in

7 apps die jouw leven makkelijker maken

Tegenwoordig hebben we allemaal wel een smartphone. Ze zijn er in verschillende maten, kleuren, modellen en prijscategorieën. Zo zijn er ook héél véél apps. Voor Android maar ook voor Apple. Welke apps maken jouw leven nou écht makkelijker?

1

Home Banking app

Een app om te kijken hoeveel geld er nog op jouw rekeningen staat. Zo sta je nooit meer in de winkel of supermarkt met een lege rekening en een rood hoofd van schaamte rond te kijken. Je kunt altijd en overal kijken hoeveel geld er op je rekening staat, zolang je beschikt over wifi of 3G/4G. Zo ben en blijf jij altijd op de hoogte van je uitgaven en inkomsten. Onderstaande banken hebben een Home Banking app:
ING
KBC
BNP paribas fortis
AXA
– Belfius
– Bijna alle banken in België

Deze apps zijn beschikbaar voor zowel Android als iOS.

images

2

30/30

Ochtenden gaan meestal gepaard met een lange, heel erg lange, to-do lijst, waar je vaak maar de helft van uitvoert. De app 30/30 helpt jou om productief met je tijd om te gaan en zo zelfs meer tijd over te houden (win-win). Oké, oké, ik moet toegeven dat de app er een beetje ingewikkeld en druk uitziet, maar als je doorhebt hoe het werkt, is het zo makkelijk.

Je opent de app en je ziet een grijze cirkel met daarin 30:00. Dat is de tijd in minuten, de app werkt met het idee dat het makkelijk zou zijn om élke taak in 30 minuten uit te voeren. Dus 30 min., 60 min., 90 min., etc. De gekleurde balkjes onder de cirkel zijn je taken. Als je de app net gedownload hebt, staan daar wat willekeurige dingen in, zoals slide right to delete of shake to undo. Je gooit die random balkjes weg en zet jouw eigen taken daarvoor in de plaats.

Deze app is alleen beschikbaar voor iOS.

3030

3

Wunderlist

Nu heb je hierboven een app om je tijd bij te houden, maar een app voor je to-do lijstjes is dan ook wel handig. Ik gebruik altijd Wunderlist voor mijn lijstjes. Een makkelijke app die je ook op je laptop kan installeren. De lay-out van de app is heel rustig en minimalistisch. Je maakt een nieuwe lijst, zet je opdrachten erin en je vinkt ze af als ze klaar zijn. Een kind kan de was doen.

Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

wunderlist

4

Openbaar vervoer

Als je met het openbaar vervoer reist (in België ‘De Lijn‘), is een app ook wel handig om te weten wanneer welke bus rijdt. Als je dan onverwachts ergens heen moet, je afspraak is vroeger of later afgelopen of je schooltijden zijn veranderd, dan weet je tenminste hoe laat en waar je de eerste bus naar huis of een bepaalde halte kan nemen.

Deze apps zijn beschikbaar voor zowel Android als iOS.

5

Genius Scan

We zijn er allemaal wel schuldig aan, want wees eerlijk, hoeveel losse bonnetjes en vol gekrabbelde papiertjes zitten er in jouw tas of broekzak? De laatjes van je bureau zitten stampvol met belangrijke documenten die je al dan niet kan ordenen. Veel papieren zijn belangrijk en het is vaak van belang om er een aantal op zak te hebben en vooral alles gestructureerd te bewaren. Daarom is er de app Genius Scan: je maakt een foto van het belangrijke document en de app slaat het op in een PDF-bestand. Zo kun je, bijvoorbeeld als Apple-gebruiker, het document opslaan in de cloud. Je kunt het ook naar jezelf, je advocaat of de boekhouder mailen. Makkie!

Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Genius-Scan_iPhone-Screenshots1

6

Dragon Dictation

Hoe vaak zit je op de fiets of sta je even stil voor een stoplicht en wil je gauw een sms’je, tweet of Facebookbericht plaatsen? Het is natuurlijk niet veilig om je zicht van de weg te halen en een bericht te tokkelen. Levensgevaarlijk zelfs! Daarom kun je via de app Dragon Dictation je bericht of mail gewoon inspreken. Zo kan je je ogen op de weg houden (Yes please! Je wilt geen ongelukken veroorzaken.). Je moet alleen even duidelijk melden als je een leesteken wilt plaatsen. Je opent de app natuurlijk bij stilstand of voor je de auto of fiets gaat besturen.

Deze app is alleen beschikbaar voor iOS.

c6e751ed4900c91003935d903f965f323e9857f8_original

7

Moet ik naar de dokter?

Hoe vaak heb jij last van kwaaltjes? Buikpijn? Hoofdpijn? Wanneer is het ernstig genoeg om een dokter te raadplegen of met volle vaart naar de spoedeisende hulp te racen? Deze Doktersapp (alleen voor Nederland) helpt je daarbij, zodat je niet onnodig enkele uren in het ziekenhuis doorbrengt voor een kleinigheidje.

Je krijgt een illustratie van een man of vrouw van jouw leeftijd. Je klikt op het lichaamsdeel waar je klachten hebt. Vervolgens opent de app allerlei opties die van toepassing kunnen zijn. Bijvoorbeeld: je klikt op de neus van het poppetje, je krijgt dan als opties ‘bloedneus, braken, hoesten, gebitsklachten, etc’, heel uitgebreid dus! Je klikt het aan en vervolgens vul je enkele vragen in. De app vertelt je dan wat je het beste kunt doen.

Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

moet_ik_naar_de_dokter_app

Written by Guusje Bloks

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Imagine een kresj

Man zijn: hoe doe je dat? – Remon de Groot