in

3 ijzersterke argumenten waarom vrouwen beter autorijden dan mannen

‘Schat, ik rijd wel. Het is erg moeilijk inparkeren daar’. Als manlief dat tegen je zegt, zou je hem het liefst een dreun op zijn neus verkopen.

Altijd dat eeuwige stigma dat mannen beter auto kunnen rijden. Wij vrouwen worden daar moe van. Het is namelijk helemaal niet waar. De heren hebben misschien de naam van goede chauffeur, de dames strijken uiteindelijk toch echt met de eer. Eigenlijk hebben we die WA verzekering alleen maar voor het geval we onze auto uitlenen aan een man. Mits hij ongelooflijk knap en onweerstaanbaar is natuurlijk.

Zonder gekheid, vrouwen kunnen dus echt beter autorijden. Met deze 3 ijzersterke en wetenschappelijke argumenten leg ik uit waarom.

1. Mannen zijn roekeloze wezens

Oké, dat is misschien iets te scherp gesteld. Maar uit onderzoek van het NCRV-programma ‘Altijd Wat’ blijkt wel dat mannen risicovoller rijden, waardoor zij vaker ongelukken veroorzaken. De heren rijden harder dan vrouwen en begaan veel vaker een verkeersovertreding. Ook rijden ze vaker onder invloed, wat sowieso natuurlijk al een no go is.

Een ander onderzoek, uitgevoerd door onze overburen, bewijst dat weggebruikers zich over het algemeen minder snel ergeren aan vrouwen dan aan mannen. Irritante dingen als bumperkleven worden vaker door het mannelijke geslacht gedaan. Maar liefst 25% van alle mannelijke deelnemers maakte zich hier schuldig aan, terwijl maar 10% van de vrouwen dit deed.

Ook bij het racen door oranje zijn er grote verschillen zichtbaar. 50% van de mannen geeft gas bij om nog net door oranje te kunnen glippen, terwijl maar 14% van de vrouwen dit doet.

Het laatste bewijs dat vrouwen veel voorzichtiger zijn dan mannen: ruim 80% van de vrouwen maakt correct gebruik van de spiegels. Bij mannen is dit net de helft.

2. Mannen op de weg zijn stresskippen

Een onderzoek in opdracht van het Duitse ADAC bewijst dat mannen minder goed met stressvolle situaties in het verkeer omgaan. Ze vertonen hierdoor eerder agressief gedrag. Tijdens een proef liet de wetenschapper 60 mannen en vrouwen een route afleggen van 35 kilometer. Je raadt het al, van alle agressievelingen bleek 70% man te zijn.

3. Multitasken en mannen gaan niet samen

Stel je voor, je komt aanrijden op een druk kruispunt. Je hebt een drukke dag gehad op het werk en je hoofd zit behoorlijk vol. Op de radio worden net de files voorgelezen, waar je echt naar moet luisteren. Je dochter van 6 vertelt op de achterbank dolenthousiast over het boekje wat ze vandaag voor het eerst zelfstandig heeft gelezen. Als klap op de vuurpijl blijken de verkeerslichten het niet te doen, waardoor de originele verkeersregels gelden.

De meeste mannen zijn het overzicht waarschijnlijk al drie keer kwijt. Als ik het op mijn eigen man betrek, had hij van pure stress tegen mij zitten gillen. Net of ik er wat aan kan doen. Voor vrouwen is bovengenoemde situatie echter geen enkel probleem. Wij kunnen namelijk multitasken!

Nee, dat verzin ik niet zelf. Dat is onderzocht door hele slimme mensen die werkzaam zijn bij BMC Psychology. Taken die cognitief gezien veel van ons vragen, zoals plannen en monitoren, doen wij aanzienlijk beter dan mannen. Dit geldt ook voor het overzicht bewaren als het op autorijden aankomt. Waar de man bij een onoverzichtelijke situatie in de stress schiet, weten vrouwen de rust te bewaren.

Gooi het maar voor zijn voeten!

Mannen hebben misschien meer aanleg om een goede chauffeur te zijn, vrouwen scoren toch echt op alle onderdelen beter. De heren vertonen eerder agressief gedrag, rijden harder en ook nog eens vaker door rood, schatten situaties te vaak verkeerd in en verliezen snel het overzicht.

Vrouwen daarentegen anticiperen veel sneller in situaties waar actie vereist is, schelden niet vaak hun medeweggebruikers uit en houden zich veel beter aan de verkeersregels.

En dit, werkende mama, mag je allemaal voor zijn voeten gooien als je man ervan uitgaat dat hij de beste chauffeur is in huis!

Dit artikel is geschreven door Gabriëlla van Rosmalen. Eindredactie: Yvonne Schoolderman. 

Written by Brainpowered By

Comments

Leave a Reply
  1. Ik ben blij dat ik het nu aan vriendlief kan onderbouwen. Dat zal ‘m de mond snoeren. Uiteraard wisten ‘wij’ dit natuurlijk al lang!

  2. haha je hebt helemaal gelijk! ik rijd zelf in een <a href=”http://brommobiel.nl”> brommobiel</a> en rijd altijd voorzichtig. Mijn vriend niet, die rijd echt roekeloos niet normaal, en nog zeggen datie beter ken rijde dan mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

De ideale avondspits. En hoe ik die denk te vinden!

5 manieren waarop je van boekhouden creatiever wordt