in

16 opvallende gewoontes die je doen gruwelen of glimlachen

Er zijn dingen die mensen doen die bijzonder zijn, er vreemd uitzien, raar klinken, onnodig lijken of ronduit smerig zijn. Vaak doet iemand dit zonder erbij na te denken en lijkt het daardoor heel gewoon.

Ik heb er een aantal voor je in een Listicle gezet. Om te gruwelen, te glimlachen en te zeggen ‘oh ja… dat ken ik.’ Voor de duidelijkheid: het zijn niet mijn gewoontes…

1.

Bubbeltjesplastic

Je hebt een nieuwe bureaustoel gekocht. Het eerste waar de halve familie zich op stort is niet de stoel zelf, maar het bubbeltjesplastic waar deze in zit verpakt. Er volgt een korte maar hevige strijd om wie welk stuk krijgt. En dan maar knallen. Oh ja: de kat ontfermt zich meestal over de lege doos die achter blijft.

DSC_0027[1]

2.

Labeltje

Er loopt een volslagen vreemd persoon voor je, met het labeltje van zijn/haar shirt omhoog in zijn/haar nek. Je kunt het echt niet laten en duwt het labeltje weer terug naar binnen. Ziezo. Ook weer netjes.

3.

Het laatste vel

Je gebruikt het laatste stuk wc-papier en loopt zonder achterom te kijken, en alsof er niets aan de hand is, weg. Degene die na jou komt, heeft dus een groot probleem. Doet mij direct denken aan die tegeltjeswijsheid: ‘Denk niet bij het laatste vel: wie na mij komt die redt het wel.’

4.

IJsklontjes

Een groot glas frisdrank met ijsklontjes. Veel ijsklontjes. Zoveel, dat sommige mensen besluiten om op een ijsklontje te gaan kauwen. Met als gevolg een vreselijk knarsend geluid en regelmatig een brainfreeze voor de ijsklontjeskauwer.

21106629963_47e8f2f607

5.

Zangtalent

Ongegeneerd zingen onder de douche of tijdens het auto rijden. De zanger(es) denkt dan ook nog dat hij/zij fantastisch goed zingt. ‘Holland’s Got Talent: here I come!’

6.

Uitknijpen

Het uitknijpen van puistjes, mee-eters of soms zelfs abcesjes. De puistjes het liefst voor de spiegel en dan flatsj… Wat je trouwens niet moet doen: googlen op ‘puistjes uitknijpen’. Gatsiederrie. Ik deed dat dus, als research voor dit blog. Van de foto’s werd ik al wat misselijk, het eerste filmpje heb ik na 2 seconde stop gezet. En ik ben wel wat gewend als verpleegkundige. Dus als je zelf gaat googlen (ga hier echt geen link plaatsen): kijken op eigen risico.

7.

Recht hangen

Je komt een chique kantoorgebouw binnen en zegt: ‘Mag ik even?’ Zonder op ‘t antwoord te wachten loop je door naar een wand met drie schilderijen en hangt ze één voor één recht. Zo. Da’s beter.

8.

Schoonlikken

Het eten was lekker. Heel lekker. Reden genoeg dus om alles tot het laatste beetje op te eten. Wat doe je dan? Juist! Je bord schoonlikken. Gewoon, omdat het kan.

everystockphoto-14185013-o

9.

Goed zetten

Je komt in de supermarkt en ziet dat alle flessen ketchup van een bepaald merk op z’n kop staan. Geen gezicht, dus draai je ze allemaal om. Of in ieder geval de voorste twee. En in het vak met shampoo zet je alle flessen keurig met de achterkant naar voren.

10.

Neus peuteren

Je zou denken dat mensen dat niet meer doen. Verkeerd gedacht. Regelmatig zie ik het: neus peuteren. Dat is tot daar aan toe. Maar dan het vervolg: de productie wordt uitgebreid bestudeerd. Daarna besluit de peuteraar om het op te eten òf om het in een willekeurige richting weg te schieten. Bah.

2250637037_9f8b5c9a3e

11.

Portier openen

Dit schijnen vooral vrouwen te doen (vraag mij niet waarom): eerst het portier aan de bijrijderskant openen en daar een (kleine) tas op de stoel plaatsen. Om vervolgens om de auto heen te lopen, het andere portier te openen en achter het stuur te kruipen. Je kunt toch ook gelijk instappen en dàn de tas op de bijrijdersstoel plaatsen?

12.

Ui snijden

Een ui snijden zorgt gegarandeerd voor krokodillentranen. Daar hebben sommige slimmeriken iets op bedacht: je zet een zwem- of duikbril op. Duidelijk minder tranen. Oh, en dan een extra tip van mij: als je handen blijven stinken naar ui, was ze dan met een beetje tandpasta. Weg uiengeur.

13.

Het geluid

Er is een geluid dat inmiddels bijna is uitgestorven. Het geluid van een piepend krijtje of nagel over een schoolbord. Krijg er nu nog kippenvel van. Eigenlijk zouden we dit geluid moeten melden als Nederlands Erfgoed, voor het echt is uitgestorven.

14.

Eh… shit

Er zijn mensen die het nodig vinden om tijdens een gezellig etentje met vrienden de vorm van hun laatste drol te beschrijven. Hoewel dit soms in geur en kleur wordt verteld, blijft gelukkig de geur achterwege. De verbijstering op sommige gezichten kan groot zijn.

15.

Wie pakt de laatste?

Dat laatste koekje. Bied je die aan iemand aan of eet je die toch lekker zelf op? Of bied je die aan de ander aan, zodat hij/zij ‘m kan afslaan waardoor jij dit laatste koekje mag opeten? Wat een dilemma.

bakersfield-d70s-cookie-37360-h

 

16.

Neus ophalen

Nog eentje dan: mensen die weigeren of te lui zijn om hun neus te snuiten en om de twee minuten hun neus ophalen. ‘Haal op die wekker, snot is lekker.’ Een uur lang. Om uiteindelijk hun neus af te vegen aan een mouw (of aan talrijke andere dingen). Of na een lange rochel… Jakkes. That’s it. Ik stop ermee.

Welke bijzondere gewoonte past precies bij jou? Ben ik nog iets vergeten wat echt in deze Listicle hoort? Mij kun je in ieder geval wakker maken voor een berg bubbeltjesplastic!

Foto credits:

neus peuteren: My Biggest Fan 

Written by Yvonne Schoolderman

Elke dag biedt nieuwe mogelijkheden, ondanks beperkingen.
Via Content Collective deel ik mijn passie voor schrijven/redigeren/content/taal met schrijvers en lezers.

Wil je mij beter leren kennen? Lees dan ook mijn blogs (en uitgebreide bio) op
http://www.Yvonneblogtmetzorg.wordpress.com

Comments

Leave a Reply
  1. Heel herkenbaar! Het rechthangen en -zetten van dingen is wel helemaal mijn ding. Ik ben zelf aardig over mijn bubbeltjesfolie enthousiasme heen. Maar ik had eens een collega – categorie volwassen vent – die standaard in de gang op bubbeltjesfolie stond te springen nadat de pakketpost was geweest. Heel apart…!

  2. MariskaV87 Als hier iets binnenkomt in bubbeltjesplastic dan ‘vechten’ zoonlief en ik er bijna om. oké…eerlijk delen dus. alleen dat springen doen we dan niet niet;-)

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Werken na een gebroken nacht

De ideale avondspits. En hoe ik die denk te vinden!