in

Werken na een gebroken nacht

01.00 uur ‘s nachts: mama, ik heb dorst. 02.00 uur ‘s nachts: mama, ik heb een snotneus. 03.00 uur ‘s nachts: mama, ik heb een enge droom. Enzovoorts. Tot om 06.00 uur (voor mij lijkt dit dan nog nacht) mijn wekker gaat…

Bonkend hoofd

Als na zo’n nacht mijn wekker afgaat, voel ik me alsof ik niks heb geslapen. Feitelijk is dit ook zo, want die hazeslaapjes van telkens nog geen uur, tellen niet als goede nachtrust vind ik. Bonkend hoofd of niet, ik sleep me naar de badkamer, doe snel iets met mijn haar, gooi wat water in mijn gezicht en strompel naar de kleedkamer om iets aan te trekken. Dan slaapdronken naar de keuken om kokhalzend een boterham of iets dergelijks naar binnen te werken en snel weg spoelen met een kop thee. Spullen pakken, schoenen aan, jas aan en klaar. Oh **** vergeten mijn tanden te poetsen… Nou, voor één keertje los ik dat maar op met een kauwgom. Dan op de fiets naar het werk. Gelukkig hoef ik maar twee minuten te fietsen en meestal doet die frisse lucht op de vroege, brakke morgen veel deugd, een win-win situatie dus :-).

Lastige klanten

Tja, of ze echt lastig zijn weet ik eigenlijk niet. Misschien ervaar ik het op ochtenden als deze alleen zo, omdat ik niet wil werken maar slapen. Ik blijf zo vriendelijk mogelijk en zet mijn liefste glimlach op. Volgens mij lijkt mijn glimlach op dit soort ochtenden meer op een vage grijns, maar ach, ik doe mijn best.

Fris en fruitige collega

‘Goedemorgen’, galmt het door de winkel. Yes, de versterking is gearriveerd, mijn collega is er. Ze kijkt me onderzoekend aan. ‘Slecht geslapen?’ vraagt ze. ‘Euh, nou eigenlijk bijna niks’, mompel ik. Gelukkig zijn we nu met zijn tweeëen, dus kan ik even bijkomen.

Benen van elastiek

Halverwege de ochtend heb ik last van elastieke benen. Ze doen het nog wel, maar voelen alsof ze elk moment als een pudding in elkaar kunnen zakken. De drie of vier kopjes koffie die ik inmiddels genuttigd heb, helpen helemaal niks. Nog een paar uurtjes en dan ben ik klaar, ik kijk ernaar uit.

Vrij! Of toch niet?

De werkdag zit erop. Ik heb vrij. Of nee, eerst nog even naar de winkel. Thuis nog wat opruimen en de was van gisteren opvouwen. Ook nog maar even met de stofzuiger door de woonkamer en keuken. En dan nu op de bank. Ik kijk op de klok. Is het al 15.00 uur?! Niks op de bank dus, tijd om de kids van school te halen.

De rest van de dag vult zich met huiswerk maken met de kids, koken, opruimen, kids in de douche, nog een spelletje met ze doen of even voor de tv.  Als ze eindelijk in bed liggen ben ik zo moe dat ik er hyper van ben geworden, zucht.

Herkenbaar zulke dagen? Vast wel, hè? Gelukkig komen ze niet al te vaak voor. Maar toch…

Written by Heidi Willems

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

5 standjes die veel beter zijn als je Crossfit

16 opvallende gewoontes die je doen gruwelen of glimlachen