in

Gezinshectiek is weer volop aan. Dag vakantiegevoel!

*Zucht* De vakantie is weer voorbij. Ons gezin is alweer helemaal up and running en de vakantie lijkt alweer eeuwen geleden. Ok, ik overdrijf, maar wat zijn we dat vakantiegevoel snel kwijt.

Vakantie is voor mij als werkende mama heel belangrijk. In het dagelijks leven rennen wij de deur in en uit en niet altijd komen we elkaar tegen bij de deur. Heerlijk vind ik vakantie. Alleen met ons vieren en verder niemand om ons heen. Geen werk, geen zwemles, geen sport, geen afspraken en het belangrijkste niet leven op de klok. Doen waar we zin in hebben, wanneer we er zin in hebben.

Genieten

Ook deze vakantie was het weer volop genieten. Lekker in Frankrijk poedelen in het zwembad, zandkastelen bouwen op het strandje, eten wanneer we er zin in hebben en het belangrijkste; tijd met elkaar doorbrengen. Dat hebben we de laatste vakantieweek thuis ook nog even doorgezet. Met weemoed denk ik terug aan die drie weken.

Agenda’s afstemmen

Het viel in eerste instantie allemaal nog wel mee. Tot school en werk weer volop gingen draaien. Daar zaten we weer agenda’s af te stemmen en oppas te regelen voor de momenten dat onze agenda’s niet op elkaar aansluiten. Te regelen dat iedereen weer op tijd op de juiste plaats is. Het liefst natuurlijk ook nog met een gevulde broodtrommel, schone kleren, gepoetste tanden en met een kapsel dat in model is gebracht. *Poef* weg vakantiegevoel.

Minder tijd

We zijn weer terug in het normale hectische leven. Het leven waarin de tijd die we met elkaar doorbrengen korter is dan ik eigenlijk zou willen. De tijd die ik heb met de kinderen doordeweeks breng ik bewust met ze door. Voor je het weet liggen ze alweer op bed. Ja, dat is weer even slikken als je tijdens die waardevolle weken die achter je liggen, daar de hele dag de tijd voor had.

Niet voor niets

Ach ja, het maakt me op dit moment vooral bewust van het feit dat ik die vakanties zo belangrijk vind. Laten we eerlijk zijn, naar school gaan en werken doen we niet voor niets. Als gezin doen we het in het dagelijks leven ook hartstikke goed, al is en blijft tijd dan de grote vijand. Op naar de volgende vakantie zou ik zeggen.

Hebben jullie alles weer in het gareel? Hoe was voor jullie de overgang van het vrije leven naar de drukte van het dagelijks leven?

Written by Rianne

Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

5 redenen waarom slaap jouw sportprestaties verhoogt

Dat moment onder de douche