in

De beste baan ooit is…

Parttime werken voor het geld op een manier dat ik genoeg tijd heb voor mijn kinderen. Dat is de keuze die ik heb gemaakt. Het betekent een eeuwige zoektocht naar de perfecte balans.

Ik ben een werkende mama. Gelukkig een parttime werkende mama. Maar toch… Mijn kinderen zijn mijn alles. Ik doe er alles voor, en heb er alles voor over. Best lastig als je moet werken voor een baas die natuurlijk het liefst hoort dat mijn werk mijn alles is en ik dus alles over heb voor mijn werk. Helaas pindakaas beste baas; dat is bij deze werkende mama niet het geval.

Werken voor het geld

Ik werk omdat het financieel gezien de beste keuze is. Niet omdat ik het nu per se zo leuk vind, dat ik een carrièrejager ben, of (nog erger) omdat ik bang ben dat ik anders mezelf zou verliezen in het moeder-zijn. Niet iedereen begrijpt dat en dat is ook helemaal niet erg. Alleen word ik soms een beetje moe van het verdedigen van mijn mening, of van het uitleggen van mijn visie aan andere moeders die wél graag en vaak ook veel willen werken.

Vervelen, wat is dat?

Ik krijg regelmatig de vraag of ik me niet verveel omdat ik zoveel vrije tijd heb. Euh, vervelen… wat is dat?! Omdat ik parttime werk, wil dit niet zeggen dat ik de rest van de dag in een luie stoel lig met mijn voeten op de salontafel. Niet dat dit nooit voorkomt, maar toch niet meer dan 1x per week ;-D. Op de momenten dat ik niet buitenshuis werk, eens niet hoef te poetsen, wassen, strijken, boodschappen doen of andere ‘gezellige’ klusjes op het programma heb staan, kies ik ervoor om mijn sportkleren aan te trekken en een flink stuk te gaan hardlopen. Of als ik die dag niet zo sportief ben ingesteld, eens heerlijk uitgebreid in bad te gaan zonder gestoord te worden. Maar ook om een lekker kopje koffie te gaan drinken, alleen of met een vriendin die ook parttime werkt. Dus vervelen? Nou, geen last van hoor. Ik noem het eerder genieten.

Moeder zijn: een carrière op zich

De vraag of ik het niet erg vind dat ik geen carrière heb opgebouwd, vind ik ook erg grappig. Ik vind namelijk dat ik een zeer uitdagende en veelzijdige carrière heb. Ik werk buitenshuis voor een baas. Maar ook thuis heb ik meerdere functies. Ik ben poetsvrouw, wasvrouw, kok, huiswerkbegeleidster, taxichauffeuse, scheidsrechter en dat allemaal in één. Dus hoe omvangrijk of uitdagend wil je het hebben? Maar ach, eigenlijk hoef ik het ook niet uit te leggen. Zo lang ik zelf maar weet wat ik belangrijk vind.

En dat is voor mij, dat ik zoveel mogelijk tijd heb om bij mijn kinderen te zijn. Om leuke dingen met ze te doen. Ze te helpen bij hun huiswerk. Of gewoon naar ze te kijken en van ze te genieten als ze samen aan het spelen zijn.

Voor mij geldt simpelweg… de beste baan ooit is: moeder zijn! En dat durf ik best van de daken te schreeuwen. Jij ook?

Written by Heidi Willems

Comments

Leave a Reply
  1. Ik vind moeder zijn ook een hartstikke leuke en dankbare baan. Soms ook lastig en pittig. Genoeg uitdaging. Gelukkig heb ik naast mijn moederbaan heel erg leuk betaald werk. Ik geniet van allebei. Net als de vader, mijn man, die zijn papabaan en zijn betaalde baan graag combineert. Misschien toch eens op zoek gaan naar een baan die meer oplevert dan alleen maar geld en een baas die begrijpt dat er meer leuke dingen in het leven zijn dan werk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Ochtenden

Hardlopen en voeding: weet wat je eet!