in

8 interessante Engelse woordjes om lekker mee te snoeven

Bluffen met een uitgebreide woordenschat doet iedereen weleens, maar deze 8 Engelse woordjes zorgen er helemaal voor dat je een verpletterende indruk maakt.  

FI UK

1.

Higgledy-piggledy

Wow, een woord dat al rijmt zonder dat je er een rijm bij hoeft te verzinnen.  Ik ben er zelf ook helemaal higgledy-piggledy van, wat dus zoveel betekent als ‘ergens ondersteboven van zijn’.

2.

Blimey

Je spreekt het uit als ‘bleemie’. Ondanks dat het bij mij associaties oproept met ballonnen en schattige geometrische beestjes, is ‘blimey’ verre van onschuldig. Doe eens gek en spreek het met een plat Brits accent uit. Je zegt dan eigenlijk ‘verdomme’.

3.

Doddle

Net als een hoop woorden kun je deze onmogelijk lezen zonder er in je fantasierijke achterhoofd een viswijf-stemmetje van zo’n Britse tiener uit ‘Van Etter tot Engel’ bij te horen. Een doddle is een gemakkelijk woord en dat betekent het ook: een makkie.

4.

Lorry-hop

Als je echt in bent voor avontuur, probeer dan eens de lorry-hop. Na afloop van deze spannende ervaring zal je heel veel scheldwoorden rijker zijn en je kleding zal ruiken naar chauffeurs-shag. Een lorry-hop is namelijk meeliften met vrachtwagens.

5.

Micturate

Op deze activiteit staat in Nederland gemiddeld 90 euro boete. Nou geldt dat gelukkig alleen als je het in het wild doet. Wil je dit aardige bedrag niet linea recta aan de politie doneren, dan raad ik dit zogenaamde ‘mictureren’ dan ook af. Hou ‘het’ maar even op en ga op zoek naar een plaatselijk toilet. Mictureren rijmt namelijk niet alleen op urineren, het betekent ook precies hetzelfde.

6.

Fiddle faddle

Kolder, gekkenpraat, kletskoek, rimram, waanzin, apekool, klets. Ja, als je ineens laat ontvallen dat de bijdrage van je gesprekspartner regelrechte fiddle faddle is, dan is het maar opdat hij weet dat je zijn onzin wel degelijk in de smiezen hebt.

7.

Potty training

Bij het lezen van dit woord dacht ik aan een speciale training. Maar eigenlijk verraadt het eerste gedeelte al de betekenis. Potty is net als in Nederland een pot, een potty training hebben we -is te hopen- allemaal allang gehad. Het is namelijk het proces van zindelijk worden.

8.

Cachinnation

Heb je in goed gezelschap verteld over bijna poëtische woorden als ‘potty training’ of ‘lorry-hop’, dan maak je goede sier en zal cachinnation je deel zijn. Dat woord betekent dat mensen zullen moeten bulderen van het lachen omdat de bovenstaande, Engelse termen zo grappig zijn!

Ken of ben je zelf ook een grappig Engels woord, post het dan onder bij de comments. Tot slot nog een waarschuwing: overdrijf je Engels niet in een sociaal samenzijn. Dan loop je immers het risico dat je partner jouw persoontje misschien te loquacious vindt.

Written by Remon de Groot

Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Afscheid

Infographic: De beste supplementen in één gemakkelijk overzicht