in ,

14 redenen om wederom (niet) in Nederland op vakantie te gaan

Volgens mij zijn er meerdere slogans die ons proberen in Nederland te houden. ‘Nederland vakantieland’, ‘Lekker weg in eigen land’. Waarom zou je? Ik zal de belangrijkste redenen noemen om wederom (niet) in Nederland op vakantie te gaan.

1.

Taal

Waar zal ik beginnen? Taal, eten, het weer? Eerst de taal maar: Wat is er nou fijner en makkelijker om de hele dag te kunnen blijven denken en praten in je moerstaal. Of vaarstaal. Moet ik hier nog meer over zeggen?

2.

Het weer

Op vakantie In Nederland betekent vrijwel zeker garantie op afwisselend weer. Niks geen 3 weken 40 graden en een strakblauwe lucht. Nee, je zult gegarandeerd een paar flinke regenbuien op je kop krijgen. Eventueel aangevuld met veel wind, onweer, hagel. En in de winter vrijwel geen kans op sneeuw. Maar…de zon zal ook elke dag schijnen. Zeker weten!

3.

Eten

Blijf je in Nederland, dan weet je zeker dat je favoriete gerecht ergens voor je klaar staat. Thuis of in een restaurant. En vergeet niet al het oer-Hollandse broodbeleg: kaas, pindakaas, hagelslag, speculoospasta en pepernoten. Dat past nooit allemaal in je koffer(bak).

4.

Menukaart

Dat betekent ook dat je bijna elke menukaart zult begrijpen en je gerechten ook hardop kunt voorlezen en bestellen. Zonder dat de ober je aankijkt alsof hij water ziet branden. Soms lijkt ‘t namelijk of water brandt, als er bijvoorbeeld benzine op drijft en dit wordt aangestoken. Zagen we kortgeleden tijdens een actie-show in een pretpark in de buurt van Parijs. Dus.

nederland

5.

Economie

Je zorgt er mede voor dat de economie op een aanvaardbaar niveau blijft draaien. Kijk maar eens naar de prijzen in het hoogseizoen van de bungalows in een niet-nader-te-noemen bungalowpark. Voor een week spek je al gauw met 2000 euro de economie. Zo’n kans kun je niet laten liggen.

6.

Natuur

De natuur is prachtig in Nederland en er is ook veel te ontdekken. Strand, zee, meren, rivieren, parken, bossen, duinen, weilanden, steden en dorpen. Oh en heuvels, die je met een beetje fantasie best bergen kunt noemen.

7.

Eigen bed

Mocht je toch heimwee krijgen, dan ben je in een ogenblik weer thuis. Pak je waardevolle spullen in, genoeg kleding en toiletartikelen voor een overnachting en vertrek naar huis. Slaap lekker een nacht in je eigen bed en geniet van je eigen spullen om je heen. Trouwens ook aan te raden als je al een aantal nachten slecht slaapt door rugklachten of door eh…luidruchtige buren op de camping. Daarna kun je weer terugkeren naar je vakantieadres. Waarschijnlijk is het niemand opgevallen dat je even weg was.

8.

Bezoek

Heb je nog (schoolgaande) kinderen die meegaan op vakantie? Kies bij voorkeur een bestemming dicht in de buurt van je huis. Met een zwembad en natuurlijk een supergoed animatieteam. Mocht je kind zich dan nog vervelen: nodig een vriendje of vriendinnetje uit om een paar dagen te logeren. Doe je iedereen waarschijnlijk een groot plezier mee.
Ook kun je heel gemakkelijk vrienden of familie uitnodigen. Gezellig!

9.

Wifi

Op vrijwel iedere camping en in de meeste bungalowparken en hotels is er (gratis) Wifi. Hierdoor kun je gewoon online blijven, waardoor het boevengilde ook niet de indruk krijgt dat je op vakantie bent. Vergeet echter niet je werk-mail af te sluiten. Er zijn grenzen (hoewel die letterlijk en figuurlijk vervagen).

10.

TV

In hotels en bungalows kun je elke dag kijken naar je favoriete Nederlandse zenders. Kun je toch die herhalingen van herhalingen blijven volgen!

televisie-kijken

11.

Vlak

We hebben dan wel wat heuvels in Nederland, maar over het algemeen is Nederland vlak, plat dus. Dat heeft als grote voordeel dat je ver weg kunt kijken èn dat je heerlijk kunt fietsen, skaten, wandelen…en shoppen. Bij voorkeur als het droog is.

12.

Shoppen

Over shoppen gesproken: afdingen in Nederlandse winkels is niet zo gewoon. Dus de prijs die er op een product staat, is hetgeen je mag betalen. Punt. Hoe krenterig en zunig je ook bent.

 13.

Vreemde taal

Mocht je nu toch behoefte hebben om je in het buitenland te wanen? Kijk eens rond op de camping. Je zult versteld staan van het aantal buitenlandse kentekenplaten. Maak een rondje over de camping en spreek iemand aan van een auto-met-buitenlands-kenteken. Komt je steenkolen Engels toch nog van pas. Of ga een dagje naar Friesland.

14.

Hond mee

Honden zijn op veel plekken in Nederland welkom. Dus die kan mee op vakantie, met de trein of in de auto. Vergeet de poepzakjes niet en wees bereid om je hond vaker aan te lijnen. De hond heeft geen extra inentingen nodig, ook niet in Friesland.

Al met al genoeg redenen om (niet) in Nederland op vakantie te gaan. Wat denk je: ga je volgend jaar weer (niet) in Nederland op vakantie?

Written by Yvonne Schoolderman

Elke dag biedt nieuwe mogelijkheden, ondanks beperkingen.
Via Content Collective deel ik mijn passie voor schrijven/redigeren/content/taal met schrijvers en lezers.

Wil je mij beter leren kennen? Lees dan ook mijn blogs (en uitgebreide bio) op
http://www.Yvonneblogtmetzorg.wordpress.com

Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

comments

Vervroegd pensioen

Campingschoon forever